Ribizli-alma párosra is volt már egy recept.
Ilyen melegben legszivesebben egész nap csak innét vizet, citromos vizet, cukor és édesítőszer nélkül készült gyümölcsös leveket, turmixokat. De persze rágásra is szüksége van az embernek, úgyhogy eszem is, nem csak iszom a gyümölcsöket, mert mostanában szinte csak gyümölcsöket eszem egész nap.
Most kétféle gyümölcslére készült variáció következik.
Hozzávaló:
Alma-ribizli italhoz:
- 250 gramm vegyes ribizli
- 1 nagyobb alma
Alma-rebarbara italhoz:
- 2 rebarbara nyél
- 1 nagyobb alma
A ribizlis italhoz a ribizlit leszemezzük, majd jó alaposan megmossuk. Az almát szintén megmossuk, majd meghámozzuk. Végül a gyümölcscentrifugával levet készítünk belőle. A rebarbarással ugyanez a teendő.
Tipp:
- a centrifugálásból megmaradt pépet aszalógépbe lehet tenni gyümölcslapnak elkészítve. A ribizlisnél érdemes előbb átpaszírozni a masszát, hogy ne legyen magos.
3 megjegyzés:
Szia!
Nézz be hozzám kérlek-
http://mjozsef.blogspot.com/2011/06/dijak.html
-és fogadd szeretettel!
Szép napod legyen!
Szia! Jól sikerült a tegnapi "batyus bál" ? Nagyon vágytam arra a templomkertre, de a Lányom esküvője miatt ez most nem jött össze. Mostanra egy csomó stresszfaktort kiiktattam, így új lendületet vesz a nyers konyhám, ehhez jó lett volna találkozni.
Kíváncsian várom a beszámolót és a fozókat ::))
Szia! Igen jól sikerült, megint jó kis társaság gyűlt össze. Sajnálom, hogy nem tudtál eljönni. Nyáron nem lesz potluck, majd csak szeptemberben folytatódik.
Remélem jól vagy, és újult erővel folytatod tovább a nyers étkezést!
Összefoglaló nemsokára.
Puszi
Megjegyzés küldése