2012. március 30.

Édes medvehagyma leves

4 megjegyzés
Nem elírás, megint egy leveses recepttel jövök. Nem is csoda, hiszen nagyon szeretem ezeket a nyers leveseket. Sőt, kimerem jelenteni, hogy idáig a nyers étrenden belül a különböző levesek fogtak meg a legjobban, különösképpen a gyümölcsökből készültek. Ennek igazán egyszerű okai vannak: kimondhatatlanul finomak, gyorsan elkészíthetőek, nagyon jól esnek a testemnek.

A medvehagyma szezonja van most. Most egy kicsit úgy vagyok, hogy már nagyon unom a téli zöldség-gyümölcsválasztékot, a testem már nagyon ki van éhezve a tavasz-nyár ízeire. Nagyon megörültem a héten egy kis adag medvehagymának, hiszen ezzel egy kis remény megcsillant bennem: talán most már nemsokára falhatom a tavasz gyümölcseit és zöldségeit. Sajnos idén nem lesz időm medvehagymát szedni, kénytelen leszek beérni a zöldségesnél vásárolttal.


A mai recept tulajdonképpen egy kísérlet volt, ami félig-meddig volt csak sikeres.
De előbb lássuk a receptet!


Hozzávaló:
- 1 alma
- 4-5 medvehagymalevél
- kis marék csíráztatott hajdina
- víz

Az almát meghámoztam, a medvehagymaleveleket megmostam, majd a két napig csíráztatott hajdinával és egy pohár vízzel készre turmixoltam a levesemet. Csak néhány perc az elkészítési idő!


Szóval egy kísérlet volt. Szerettem volna kipróblni, hogy milyen, ha nem sósan, hanem édes közegben fogyasztom el a medvehagymát. A hajdina ugye semleges, az alma pedig édeskés, meg ugye tudjuk róla, hogy mindenhez megy. Ezért gondoltam, hogy ezekkel a kísérőkkel készítem el a medvehagymát.

A végeredmény végülis az lett, hogy nagyon finom lett, gyorsan be is kanalaztam, de őszintén szólva azért sikerült csak félig, mert valami még hiányzott belőle. Valamilyen íz, fűszer, gyümölcs... Gondolkoztam rajta, hogy mi az, ami még hozzáillik, de semmi sem jutott az eszembe. Esetleg ha valakinek van ötlete, mivel tudnám feldobni ezt a levest, szivesen fogadnám, sőt ki is próbálnám!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...