A medvehagyma szezonja van most. Most egy kicsit úgy vagyok, hogy már nagyon unom a téli zöldség-gyümölcsválasztékot, a testem már nagyon ki van éhezve a tavasz-nyár ízeire. Nagyon megörültem a héten egy kis adag medvehagymának, hiszen ezzel egy kis remény megcsillant bennem: talán most már nemsokára falhatom a tavasz gyümölcseit és zöldségeit. Sajnos idén nem lesz időm medvehagymát szedni, kénytelen leszek beérni a zöldségesnél vásárolttal.
De előbb lássuk a receptet!
Hozzávaló:
- 1 alma
- 4-5 medvehagymalevél
- kis marék csíráztatott hajdina
- víz
Az almát meghámoztam, a medvehagymaleveleket megmostam, majd a két napig csíráztatott hajdinával és egy pohár vízzel készre turmixoltam a levesemet. Csak néhány perc az elkészítési idő!
A végeredmény végülis az lett, hogy nagyon finom lett, gyorsan be is kanalaztam, de őszintén szólva azért sikerült csak félig, mert valami még hiányzott belőle. Valamilyen íz, fűszer, gyümölcs... Gondolkoztam rajta, hogy mi az, ami még hozzáillik, de semmi sem jutott az eszembe. Esetleg ha valakinek van ötlete, mivel tudnám feldobni ezt a levest, szivesen fogadnám, sőt ki is próbálnám!