Szerencsére anyukám télen gyakran csinál káposzta salátát, felváltva fehér- és lilakáposztából. Ma lilakáposztából csinálta az ebédhez. Bár ezt önmagában nem szoktuk enni, mégis felrakom a blogra, mert egyrészt nagyon egészséges, másrészt aki nem teljesen nyersevő, egy kitűnő ötlet salátának vagy köretnek az ebédhez. Szerintem nagyon megy egy kölesfasírthoz, vagy bármilyen húshoz.
Hozzávaló:
- 1 kisebb fej lilakáposzta
- 2 sárgarépa
- 1 nagyobb fej hagyma
Öntethez:
- hidegen sajtolt olivaolaj
- só
- méz
- 1 citrom leve
- víz
A káposztát és a répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát apró kockákra vágjuk.
Az öntethez valókat jól összekeverjük, majd ráöntjük a jól összekevert salátára. Érdemes néhány órára a hütőbe vagy hideg helyre tenni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése