2011. január 16.

Kedvenc hajdinakásám

Nagyon megszerettem a hajdinát, majdnem minden nap hajdinakását reggelizem. De nem csak kása készíthető belőle, hanem pl. süti alapja is lehet a liszt formában.
Most a kedvenc variációmat írom le. Kipróbáltam már sok változatát, de ez jött be a legjobban.

Hozzávaló:
- kis marék 2 napig csíráztatott hajdina
- fél banán
- 3/4 alma meghámozva
- citromlé
- kevés reszelt gyömbér
- kevés víz

- fél banán felkockázva
- 1/4 alma felkockázva

A negyed almát és a banánt felkockázom egy tálba.
A többi hozzávalókat jól összeturmixolom, majd összekeverem a gyümölcsdarabokkal, és már fogyasztható is.
Nagyon gyorsan elkészül, finom és laktató. Más nem is kell délig. Természetsen minden reggel a búzafűlé az első. Utána egy óra elteltével vagy megcsinálom ezt a hajdinakását, vagy csak úgy magába eszem a gyümölcsöket. Két gyümölcsfaj között szoktam egy óra pihenőt hagyni, mert nem jó összekeverni a gyümölcsöket.

4 megjegyzés:

Gitta írta...

Ez az én kedvencem is!
Csak én gyömbér helyett őrölt fahéjt teszek bele.
De ez jöhet bármilyen mennyiségben.
Kóstold meg málnával, áfonyával...

Sophia írta...

Mindenképpen ki fogom próbálni málnával, áfonyával.... köszi a tippet:)

Sütő Mónika írta...

jó ötlet!
Ez még nem jutott az eszembe és nem is olvastam róla...próba szerencse:-)
Hajdina csíra bizony nálam is mindig van hála Gittának:-o

MJ írta...

Nézz be hozzám légy oly jó!
Hagytam számodra valamit!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...