Nagyon megszerettem a hajdinát, majdnem minden nap hajdinakását reggelizem. De nem csak kása készíthető belőle, hanem pl. süti alapja is lehet a liszt formában.
Most a kedvenc variációmat írom le. Kipróbáltam már sok változatát, de ez jött be a legjobban.
Hozzávaló:
- kis marék 2 napig csíráztatott hajdina
- fél banán
- 3/4 alma meghámozva
- citromlé
- kevés reszelt gyömbér
- kevés víz
- fél banán felkockázva
- 1/4 alma felkockázva
A negyed almát és a banánt felkockázom egy tálba.
A többi hozzávalókat jól összeturmixolom, majd összekeverem a gyümölcsdarabokkal, és már fogyasztható is.
Nagyon gyorsan elkészül, finom és laktató. Más nem is kell délig. Természetsen minden reggel a búzafűlé az első. Utána egy óra elteltével vagy megcsinálom ezt a hajdinakását, vagy csak úgy magába eszem a gyümölcsöket. Két gyümölcsfaj között szoktam egy óra pihenőt hagyni, mert nem jó összekeverni a gyümölcsöket.
4 megjegyzés:
Ez az én kedvencem is!
Csak én gyömbér helyett őrölt fahéjt teszek bele.
De ez jöhet bármilyen mennyiségben.
Kóstold meg málnával, áfonyával...
Mindenképpen ki fogom próbálni málnával, áfonyával.... köszi a tippet:)
jó ötlet!
Ez még nem jutott az eszembe és nem is olvastam róla...próba szerencse:-)
Hajdina csíra bizony nálam is mindig van hála Gittának:-o
Nézz be hozzám légy oly jó!
Hagytam számodra valamit!
Megjegyzés küldése