2011. január 13.

Édes karfiol leves

Még mindig van abból karfiolból, amit a múltkor vettem. Ma levest készítettem belőle. Először sósan akartam elkészíteni, de aztán meggondoltam magam: mi lenne, ha édesen csinálnám meg? Ez lett belőle:)
Hozzávaló:
- egy nagyobb marék karfiol
- 1 kisebb alma
- kb. 15 szem kesudió
- 1 ek. méz
- kevés psyllium husk
- 1 csésze víz

A karfiolt apró rózsákra szedtem, az almát megmostam majd megpucoltam, végül a többi hozzávalóval együtt összeturmixoltam. Karfiollal és kesudióval díszitettem a tányér levest.
Fotózás közben jöttem rá, hogy majdnem olyan tiszta fehér a leves, mint a tányér, ezért talán nem is lett olyan előnyös a kép. Viszont nagyon megörültem, hogy sikerült fehér szinű levest csinálnom, mert egyrészt ez az egyik kedvenc színem, másrészt meg szinte nincs is hó a kertben, ezáltal pedig sikerült egy kis fehéret varázsolnom, ha már egyszer tél van. És nem csak látványban szép, hanem ez idáig az egyik legfinomabb étel, amit valaha is készítettem:)

3 megjegyzés:

MJ írta...

Most legalább megtudtam, mire jó útifű maghéj.
Pár picinyke brokkoli rózsa dísznek?

Sophia írta...

Psyllium husk-ot tulajdonképpen sűrítésre szoktuk használni a nyers konyhában, de amellett nagyon egészséges is. Bővebben Gitta blogján olvashatsz róla itt: http://gittarawfood.blogspot.com/2010/08/psyllium-husk.html

Brokkoli? Gondoltam rá, hogy valami zöldet is lehetne rátenni, de nincs itthon semmi olyan. Majd legközelebb:)

MJ írta...

No, ahol én "jártam", ott a sűrítést nem írták, csak a jótékony hatását az emésztő rendszere.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...