2012. február 7.

Almás aszalt szilva leves

Már régen tettem fel leves receptet. Pedig el kell hogy mondjam, a nyers étrendben a különböző nyers levesek a kedvenceim, különösen a gyümölcs levesek. Egyszerűen odavagyok értük.


Ilyenkor télen kevesebb friss gyümölcshöz jutunk, és legtöbbször déli gyümölcsök formájában. Ha azonban hazai ízekre vágyunk, akkor kiválóan alkalmas erre például az aszalt gyümölcsök eszegetése, melynek segítségével elő tudjuk csalogatni a nyár ízeit. Természetesen az a legjobb, ha mi magunk tudunk aszalni, de ha nem, akkor pedig megfelelő forrásból származó, tiszta aszalt gyümölcsöt vásároljunk.


Ezt anyukám aszalta még a nyár folyamán. Szerencsére van szilvafánk a kertben, így teljesen bio minőségű aszalványhoz tudunk jutni.
Most pedig jöjjön a recept, melyet igen egyszerű elkészíteni.


Hozzávaló:
- 10 szem aszalt szilva
- 1 alma
- víz

Az aszalt szemeket néhány órára beáztattam annyi vízbe, hogy ellepje a szemeket. Az áztatóvízzel együtt egy háromnegyed alma és még hozzáadott víz társaságában krémesre turmixoltam az összetevőket. A megmaradt negyed almát pedig belekockáztam a levesbe.

Nagyon különleges íze lett a levesnek, amit semmihez sem tudnék hasonlítani. Egyet tudok csak mondani: míg kinn gyönyörű hófehér minden, addig idebenn ezt a melegséget árasztó levest készítsük el magunknak. Egyet garantálok: mind a 10 újjunkat megnyaljuk utána:)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...