2012. február 6.

Helyzetjelentés, terveim 2012-re

Tudom, már régen írtam erre a blogra, de ennek a hosszabb szünetnek több oka is volt, melyet most nem szeretnék részletezni. Ami a lényeg, mostantól megpróbálok megint aktívabb blogger lenni, már ha az időm engedi fogja természetesen. Mostanában csak félig étkezem nyers étrend szerint, a másik felét pedig vegetáriánusan.

Mostanában nagyon rászoktam a sajtokra, egyrészt nagyon szeretem a sajtokat, és igen nehezen tudnék lemondani róluk, másrészt pedig mostanában igényli is a szervezetem. Terveim szerint ahogy jön a tavasz, és egyre inkább bővül az idény zöldségek és gyümölcsök szezonja, úgy szeretnék egyre nagyobb százalékban nyersen enni. Ez a téli időszak nagyon nehézkes számomra nyers étkezés szempontjából.

Amit most is tartok, és tartani is fogok ezentúl az az, amit a 811 kapcsán megtanultam, vagyis hogy a gyümölcsöt magában fogyasztom, vagy legalábbis a savas és az édes gyümölcsöket nem keverem össze egy étkezés alatt, valamint a gyümölcsöket nem keverem olajos magvakkal.

A 2012-es évben nagy esemény következik be az életemben, mely egyenlőre titok, de igérem el fogom idővel árulni. Ennek a szervezése töltötte ki napjaim nagy részét mostanában.

Újévi fogadalmat nem szoktam tenni. Csupán néhány elhatározást tettem az év elején. Az egyik az, hogy aktívabban fogok sportolni, mert egyrészt nagyon szeretek mozogni, másrészt nagyon fontosnak tartom a mozgást az egészség megörzése szempontjából is. Így a floorball mellett, amit heti rendszerességgel csinálok, elkezdtem rendszeresen túrázni is, mégpedig komolyabban, vagyis idéntől lényegesebben több teljesítménytúrán fogok részt venni. Ezt a sportot Szamócával csinálom együtt. A teljesítménytúrázást a tavalyi évben kezdtem el, amikor is 5 túrán vettem részt, és annyira megtetszett, hogy idén folytatni fogom.

Egy olyan célt tűztünk ki magunk elé Szamócával közösen, hogy részt veszünk egy Budapest kupa elnevezésű túrasorozaton, mely túrák Budapest környékén zajlanak, és ha a Budapest kupa által megjelölt 10 vagy 25 túrán részt veszünk, akkor egy kupa birtokosává válunk. Mi a 25 túrát tűztük ki magunk elé, ami ugye matematikailag azt jelenti, hogy minden második héten túráznunk kéne. Ezen kivül szeretnénk elindulni a Kinizsi 100-on is, ami 24 óra alatt 100 km gyaloglást jelent. Egyenlőre ez a terv, aztán majd kiderül, hogy mi valósul meg belőle. Egy blogot is írok a túrákról, Sophia túra blogja néven. Ez a blog még kezdetleges, az eddigi túrák még nincsenek megírva, amiken részt vettem az idei évben.

Szóval összefoglalva nagyon jól érzem magam mostanában, teli vagyok energiával, ötletekkel, lelkesedéssel. A nyers étkezést még mindig nagyon jó dolognak tartom, szeretnék ezentúl is minél több nyerset fogyasztani. Érdekes, hogy mostanában nagyon megkívántam a zöld turmixot, pedig már néhányszor írtam arról, hogy mennyire nem vagyok jó barátságban velük, most pedig valahogy igényli a szervezetem. Ezért be is szereztem zöldet, és majdnem minden nap ezt iszom reggelire. Kb. olyan másfél litert, amikor csinálok magamnak.

Ma például ezt ittam:


Madársalátás-narancsos zöld turmix
Hozzávaló:
- 1 nagy marék madársaláta
- 2 narancs
- 2 kiwi
- 1 alma
A hozzávalókat turmixgépben összeturmixoltam.


Ja és még valami: annyira de annyira boldoggá tesz ez a sok hó, hogy egyszerűen nem bírok magammal:) Már hajnalban kipattanok az ágyból, hogy eltúrhassam a havat, és egy kicsit meghemperegjek benne:) Szombaton még egy kis síelés is megvolt a visegrádi pályán.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...