2011. július 20.

Farm bemutatása

Itt vagyok Angliában, Londontól nem messze a Church Farmon, Stevenage város mellett.



A farm hatalmas. A terület nagy része legelő, ahol birkák, tehenek, pulykák, csirkék, libák, malacok élnek, van egy kisebb fás terület is, és van egy kertészeti rész, ahol termelnek mindenféle zöldséget és gyümölcsöt az ökológiai termesztésnek megfelelően. Én itt a kertészetben dolgozom.

Ilyenkor a fő feladat a szüretelés, növényápolás, ültetés, gyomlálás. Valamint lehet rendelni interneten zöldségdobozokat, amiket minden pénteken szállítanak ki, azokba szedjük meg a zöldségeket. Háromféle méretű doboz közül lehet választani. Nagyon jó dolognak tartom, mert így kb. egy heti zöldségmennyiség jut el frissen egy családhoz. És csakis a legszebb zöldségeket szedjük a dobozokba. Minden héten kerülnek bele új zöldségek, attól függően, hogy éppen minek van idénye.

A farmon van egy ökobolt is, ahol meg lehet vásárolni a frissen szedett zöldségeket, gyümölcsöket, valamint húsokat, tojásokat, de ezeken kívül lehet vásárolni még mindenféle dolgot, pl. öko tisztítószereket, lekvárokat, édességeket, kenyérféléket, stb.






A bolt mellett van egy kávézó, ahol nem csak kávét és teát lehet inni, hanem lehet enni is mindenféle ételt, ami a helyben termelt zöldségekből és húsokból, tojásokból készülnek. Egy napot kell a konyhában is dolgoznom, ilyenkor segítek a szakácsoknak elkészíteni az ételeket. Jófej szakácsok vannak, sokat viccelődünk, nagyon birom őket. És jó látni, hogy egy-egy rendelésnél tényleg azonnal, frissen készítik el az ételeket.


Alapszabály a farmon, hogy csak öko tisztítószerekkel moshatunk, és a tisztálkodásra és takarításra is bio szereket kell használnunk, hogy ne szennyezzük a farmot. Szerintem teljesen logikus.

A társaság nagyon jó, sok fiatal dolgozik itt, akikkel egy nagyon összetartó társaságot alkotunk. Van egy terem, ahova munka után mindig összegyűlünk, beszélgetünk, netezünk, zenélünk. Van egy srác, aki az itteni fesztiválokra biztosítja mindig a zenét, ő szokott zenélni Pubokban is. Van egy hegedűje, amin ő nem tud játszani, én viszont igen, ezért esténként mindig játszunk egy kicsit, ő gitározik, én hegedűlök. Ha már több dalt is el tudunk együtt játszani, a faluban lévő pubban is fel fogunk lépni.

Hogy én, mint nyers vegán miket tudok itt enni, arról majd egy másik bejegyzésben írok.
Addig is üdvözlök mindenkit!

2 megjegyzés:

ezisén írta...

Jó hogy beszámolsz, várom a folytatást ::)) Remélem pár év múlva lesz hasonló itt nálunk is.

MJ írta...

Hogy mennyi minden történik másokkal, ha az ember gyereke ellóg két hétre. :) Azért történt velünk is. Majd mesélek. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...