2011. szeptember 27.

The New High Energy Diet Recipe Guide

4 megjegyzés
Már régóta tervezem, hogy megveszem Dr. Douglas Graham: The New High Energy Diet receptes könyvét a 80/10/10 könyv mellé. Azonban Magyarországon sehol sem lehet beszerezni a könyvet, csak külföldi oldalakról lehet megrendelni.
Aztán ennyiben is maradt a dolog. De most, hogy itt vagyok Angliában, könnyebben hozzáférek a könyvhöz, ezért megrendeltem ide a farmra egyik nap, és a héten már meg is érkezett!
Több mint 100 recept található a könyveb, színes fotókkal illusztrálva. Minden recept után van egy táblázat, mely tartalmazza az adott étel szénhídrát, fehérje- és zsírtartalmát grammban és kalóriában megadva.

A könyveben csoportosítva vannak az ételek: Leveses receptekkel kezdődik, aztán saláták jönnek, majd dresszingek, végül ünnepi ételekkel fejeződik be.

Hamarosan jönnek belőle a receptek!
(Bár tartalmaz egy-két olyan összetevőt, ami Magyarországon nehéz beszerezni, ezt majd megoldom valahogy. Mindenesetre nekem segítséget fog nyújtani abban, hogy finomabbnál finomabb ételeket tudjak majd készíteni magamnak a 811 szerint!

2011. szeptember 25.

"Akkor most jó a nyersétel-diéta vagy mégsem?"

1 megjegyzés
A Zöldsaláta nevű blogon a következő cikket találtam: Akkor most jó a nyersétel-diéta vagy mégsem?

Szerintem inkább azoknak kéne elolvasni ezt a cikket, akik nem tartják jó dolognak a nyers étkezést. A "NEM" érvek egyáltalán nem győztek meg, bár nem vagyok tudós. Mindenesetre az "IGEN" érvek elég meggyőzőek lehetnek mindenki számára.
Jó olvasgatást kívánok!

2011. szeptember 21.

ÉletKonyha bemutatása

0 megjegyzés
Kassai Nóra és Repka Ágnes nyers-vegán blogírok, akik elhatározták, közös vállalkozásba kezdenek: élő/Living gourmet vacsorákat szerveznek minden hónapban Budapesten.

Kassai Nóra már korábban belefogott a Sületlenségek készítésébe, mely egy nagyon sikeres vállalkozás lett, hiszen már több bioboltban is kaphatóak a finomságaik.

Ez az ÉletKonyha pedig egy teljesen új vállalkozás a számukra.
Szolgáltatásaik közé tartozik az ínyenc vacsorák mellett a rendezvényszervíz, tanácsadás az életmódról és az egészséges táplálkozásról, kóstoltatás és ételkészítő bemutatók tartása, Ünnepi menűkészítés, valamint a Sületlenségeket is meg lehet vásárolni/rendelni tőlük.
A gourmet vacsorák természetesen több fogásból állnak, melyek nagyon ígényesen vannak elkészítve. Minden alkalommal készülnek az ételekről gyönyörű fotók is, amiket a honlapon és blogon is meg lehet tekinteni.

Elérhetőségek:
Honlap: www.eletkonyha.hu
Blog: elogourmet.blogspot.com
Facebookon: -ITT-

Sok sikert kívánok nekik ehhez a csodálatos vállalkozáshoz!



2011. szeptember 20.

The 2 Pixelators

0 megjegyzés
Megújult névvel, elkészült honlappal vár minden kedves érdeklődőt és megrendelőt a The 2 Pixelators!
The 2 Pixelators vállal fejlécek, plakátok, névjegykártyák, szórólapok, logók készítését webre és nyomtatásra is kedvező áron.
Nagyon lelkesek, és szép munkákat készítenek.


Elérhetőségek: 

Honlap: www.the2pixelators.hu
Facebookon: -ITT-

Jó böngészést kívánok mindenkinek! Bízom benne, hogy sok megrendelőjük lesz!
Örömmel veszik, ha lájkoljátok őket a Facebookon!

2011. szeptember 12.

Nyersétel Akadémia

0 megjegyzés
Megnyílt a Nyersétel Akadémia Gitta és csapata szervezésében!
Lénárt Gitta közel 4 éve nyersevő, Magyarországon elsőként kezdett el blogot írni, és ő az egyik legismertebb nyersevő.
Az évek alatt folyamatosan megismerte/megtanulta minden csinját-binját a nyers ételek elkészítésének, mely tudását folyamatosan átadja nekünk. Nemcsak a blogján keresztül, hanem írt 2 könyvet is, először az Élő ételek könyve - lúgosítás természetesen címmel, majd nemrég megjelent az Élő édességek című édességes könyve is. Emellett folyamatosan tart nyersétel kurzusokat, ahol élőben megtapasztalhatjuk, milyen egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek ezek az egészséges ételek. Minden hónapban sok szeretettel vár minket a batyusbálokon és klubbokon. Valamint fesztiválokon is találkozhatunk vele, és vidékre is sok helyre hívják előadásokat tartani.
Néhány hónapja Nyerslakomákat is tart, ahol 6 fogásos vacsora vár az érdeklődökre.
Ha valami kérdés felmerül, bármikor a rendelkezésünkre áll.
Nagyon örülök annak, hogy létrehozta a Nyersétel Akadémiát, mert így minden egy helyen fellelhető. Sőt még további újdonságok is várnak ránk a honlapon!
Lássuk, miket kínál az Akadémia:

  • Programok: e menűpont alatt mindig az aktuális programokról informálódhatunk. Pl. a batyusbál, nyerslakomák, mosolynap időpontjairól.
  • Nyersétel kurzusok: nagyon tetszik a megújult tanfolyamlista, ugyanis 4 kurzus közül lehet választani, van egy a kezdőknek, egy a haladóknak, egy aszalós és egy édességes kurzus. Egy kurzus több tanfolyamból is áll. Ha valaki végigcsinál egy kurzust, oklevelet kap a végén:)
  • Webáruház: egy újdonság. Itt mindent meg lehet vásárolni, amire csak szükségünk van a nyers étkezésen belül. Könyveket, alapanyagokat, konyhai felszereléseket, gépeket, stb.
  • Ebéd házhozszállítás: hamarosan rendelhető lesz Budapesten belül nyers ételek házhozszállítása. Kízárólag friss alapanyagokból frissen elkészítve.
  • Adok-veszek: nagyon tetszik ez a menűpont. Ha valakinek van egy jó állapotban lévő használt gépe, amire már nincs szüksége, akkor az felkerül a honlapra, ezáltal megvásárolható lesz olcsóbban. Így ha valakinek nincs pénze újat venni, olcsóbban hozzájuthat.
  • Galéria: az adott programokról készült fotók kerülnek fel ide.
Ezen kívül néhány népszerű recept is olvasható a honlapon. Az Akadémia itt nem áll meg, folyamatosan újulnak, bővülnek a szolgáltatások.

Elérhetőségek:


Az Akadémia Budapest XIII. kerületében a Tátra utca 11 I./1. szám alatt van. Minden nap 11-15 óra között van nyitva.
Honlap: www. nyersetelakademia.hu
Blog: http://nyersetelakademia.blogspot.com/
Facebookon: -ITT-

Sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődöt az Akadémián. Én személy szerint szívből ajánlom mindenkinek, aki szeretne megismerkedni a nyers étel világával, hiszen az Akadémián profi csapat áll Gitta mögött. Amint tudok, én is részt veszek a programokon!
Jó böngészést kívánok mindenkinek! Bízom benne, hogy sokan lelik majd örömüket benne, mint ahogy én is:)



2011. szeptember 5.

Mannatural Life Bar

2 megjegyzés
Egy hétre "hazarepültem" unokatesom esküvője miatt. És ha már itthon vagyok, kihasználtam az alkalmat, és meglátogattam budapest első nyersétel bárját, a Mannatural Ételmanufaktúrát.
Augusztus 1-én 4 fiatalember nyitotta meg a bárt a város központjában, a Hold utcai piacon. Az egyikük Ákos, akit már azóta ismerek, mióta belefolytam a nyers étkezés világába. Ákos csinálta a nyers étel házhozszállítást, egy időben rendeltem is tőle minden héten. Házhozszállítás természetesen most is van. Próbáljátok ki ti is, tényleg nagyon finomakat csinál:)
Amikor megérkeztünk a piacra, nagy embertömeg fogadott minket. Az összes szék foglalt volt a Bár környékén, sőt egy kisebb sor is állt a pultnál. Nagyon megörültünk neki, hiszen ez csodás dolog. A fogyasztók életkorát tekintve pedig igen változatos volt: voltak egészen fiatalok is, de nyugdíjas öreg nénik és bácsik is ették a nyers finomságokat.
 A választék minden nap más és más. Van egy heti menűsor, amiből lehet rendelni a házhozszállításhoz, és a bárban is ugyanezek az ételek vannak az adott napon. Egy-két választékkal kibővítve. Minden nap van leves, 2-3 féle főétel, 2-3 féle desszert, saláták, turmixok. Nagyon tetszik ez az ötlet, vagyis hogy nincs minden nap nagyon sokféle dolog, de így aki minden nap ott eszik, az változatosan tud étkezni.
Én Banános turmixot ittam, és hozzá barackos krémtúrot ettem. Isteni finom volt mind a kettő:)))
A házhozszállításon és az éttermen kívül szeptembertől indulnak "főzőtanfolyamok" is, lehetőség van torta és sütemények rendelésére, valamint novemberben nyílik a Mannatural Cukrászda.

Elérhetőségek:

Bár a Hold utcai piacon található meg, 10-től 15 óráig minden nap.
Honlap: www.mannatural.net
Blog: mannaturaletelmanufaktura.blogspot.com
Facebookon -ITT- és -ITT-.

Folyamatosan fejlődnek, újulnak, és ami a legfontosabb: nagyon nagyon lelkesek. Bármikor öröm lesz ide visszatérni. Öszintén ajánlom mindenkinek, próbáljátok ki Ti is. És ha tetszik, látogassátok őket gyakran:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...