2011. november 29.

Karácsonyi vásár a Nyersétel Akadémián

0 megjegyzés
Egy Karácsonyi vásárra szeretném felhívni a figyelmet, ami a Nyersétel Akadémián lesz.
Karácsonykor mindenki egy kicsit többet eszik a kelleténél, rengeteg sütemény készül ilyenkor a konyhában az ünnepi menű mellett. Hogy utána ne kelljen azon aggódni, hogy a felszedett néhány kilót hogyan adjuk le, ezért érdemes egészséges ételeket feltálalni az ünnepi asztalra.
Ehhez nyújt segítséget a Nyersétel Akadémia karácsonyi vására, ahol meg lehet kóstolni mindenféle édességet, sós ételeket, meg lehet vásárolni és rendelni a karácsonyi sütiket, tortákat. Emellett lesz még mindenféle áru, ami a webáruházban is megrendelhető, valamint gyöngyékszerek, gyógyteák, alapanyagok, saját termékek, stb.

Helyszín és időpont:
(Budapest, XIII. Tátra utca 11. 1. emelet 1. 22. kapucsengő) 
2011. december 3. szombat, 10 órától 16 óráig! 

Ha valaki otthon szeretné elkészíteni az egészséges menűt, de nem tudja mit és hogyan, ehhez is nyújt segítséget a Nyersétel Akadémia Karácsonyi kedvezményes ételkészítő tanfolyama.
Részletek: -ITT-

Helyszín és időpont: 
(Budapest, XIII. Tátra utca 11. 1. emelet 1. 22. kapucsengő) 
December 10 szombat 10-13 vagy 15-18 óráig!

2011. november 21.

Körtés sütőtök leves

0 megjegyzés
Szeretem a kevés összetevőből álló gyorsan elkészíthető nyers leveseket. Föleg az édes változatok a kedvenceim. Mivel most sütőtök szezon is van, ezért természetes, hogy sok sütőtököt fogyasztok. Korábban már készült narancsos változatban leves.
Ma pedig egy finom édes gyümölcs került a sütőtök mellé a turmixgépbe, ez pedig a körte.
Hozzávalók:
- 100 g kockára vágott sütőtök
- 1 nagyobb körte
- víz

- fél körte felkockázva

A körtét és a sütőtököt annyi vízzel turmixoltam össze, hogy leves állagot kapjak. Ez mindenkinek annyi, amilyen sűrűséget szeretne elérni. Én sem a túl híg, sem a túl sűrű állagot nem szeretem. Kiöntöttem egy tálba a levest, és a félretett fél körtét felkockázva beletettem. Már fogyasztható is.
Aki édesebbre szeretné, az tehet még bele mézet vagy más édesítőszert is. Én nem láttam szükségét, mert a körte elég édes volt.
Egyszerű, gyors, finom és nem utolsó sorban nagyon egészséges! Érdemes kipróbálni!

2011. november 19.

Édes sütőtök puding

2 megjegyzés
Már régen tettem fel receptet a blogra, itt az ideje, hogy egy igazi őszi sütőtökös édességgel térjek vissza. Szeretem a sütőtököt, szerencsére a kertünkben is termett néhány darab. Egy ilyen sajátból készült el ez a finomság is.
Hozzávalók:
- 100 g kockára vágott sütőtök
- 1 nagyobb alma
- 10 szem aszalt sárgabarack
- 1 kk. psyllium husk

Az aszalt sárgabarackot néhány órára beáztattam. Az áztatólével együtt - ami éppen annyi, hogy ellepje a barackokat - összeturmixoltam a meghámozott és kockára vágott sütőtökkel és almával. Amikor már homogén állagot kaptam, tettem még bele egy kevés psyillium huskot is.

Egy elég sűrű "puding" állagot kaptam. Ez volt a cél, szóval teljes az öröm:) Az aszalt sárgabarack szerintem nagyon jól illik a sütőtökhoz, és nem csak színben.
Ez most nekem egy kicsit édesnek tűnt, de sebaj,  legközelebb kevesebb aszalt sárgabarackkal fogom elkészíteni.
Én vacsorára ettem, elég laktatósra sikeredett. Nagyon nagyon finomn lett!

2011. november 17.

Anglia képekben

2 megjegyzés
Már hazatértem a farmról. Szeretnék néhány képet megmutatni nektek azokról a helyekről, ahol jártam Angliában. A szabadnapjaimat legfőképpen azzal töltöttem el, hogy bejártam a környéket, sőt néha egy kicsit messzebbre is eljutottam. Többek között egyik álmom valósult meg azáltal, hogy Manchesterbe is ellátogattam.

Első szabadnapunkon egyből a tengerpartra mentünk, Southend-on-Sea városába.

Ardeley községben van a Church farm, ahol dolgoztam. A falu temploma nagyon szép:

És a falu pubja, ahol hegedűltem is ír népzenéket gitáros kísérettel. Mindig nagy sikerünk volt:)

Hitchin, az egyik szomszéd város. Ide gyalog tettük meg az utat oda-vissza, ami összesen 33 km volt:) Itt is gyönyörű templom van, valamint a belváros is lenyűgöző:

Cambridge gyönyörű egyetemi város:

Természetesen Londonban is jártam. Csak egy-két kép a teljesség igénye nélkül:
Dublinban 4 napot töltöttünk el. Dublin föleg a Guinness sörről szól. Nem szoktam alkoholt inni, sőt a sört soha életemben nem is szerettem, de Dublinban ittam Guinnesst, és egész finom volt. Néhány kép a városról:
Dublin előtt a tengerparton
Saint Patrick's Cathedral
Dublin az egyik hídról
Gogarty, a Temple bar negyed egyik leghíresebb szórakozóhelye, ahol minden este élő ír népzene szól
Dublin a Guinness storehouse tetejéről
Dublin környékét is bejártuk:
Newgrange
Tara temploma
Bective apátság
Trim vára
és temploma
Talbot család kastélya Malahide városban. 
És végül Manchester képekben. Két napot töltöttünk itt. Blogolvasóim közül csak kevesen tudják, hogy szeretem az angol focit, azon belül is a kedvenc csapatom a Manchester United. Egyik álmom vált valóra azáltal, hogy élőben is szurkolhattam nekik az Old Trafford stadionban. Hatalmas élmény volt számomra a meccs, mely egy angol bajnoki meccs volt, és természetesen nyertek a vörös ördögök:)
Old Trafford kívülről
a lelátoról
Art Gallery
városháza
katedrális
folyó túloldalán a stadion:)
BBC központja

2011. november 4.

Bemutatkozik a GyümölcsBazár.hu

0 megjegyzés
A GyümölcsBazár.hu egy olyan weboldal, ahol mindenki meghírdetheti gyümölcs és zöldség áruját ingyenesen. Egy keresőrendszer segítségével pedig mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebbi lelőhelyet. Ezáltal nem csak a termelő jár jól, hanem a vevő is, mert így biztosan közeli háztáji áruhoz jut.


Az oldal azért jött tulajdonképpen létre, mert a kitalálója sokfelé biciklizik, és sok kertben látja megrohadni a fa alatt a gyümölcsöket. Ez egy elég szomorú látvány, én is szoktam ilyeneket látni sajnos. Így ezek az emberek, akik ilyen-olyan okok miatt nem tudják vagy nem akarják leszedni a termést, meghírdethetik a honlapon, és akinek szüksége van éppen arra a gyümölcsre vagy zöldségre, oda tud menni és leszedheti.
Nekem nagyon tetszik ez a kezdeményezés, jó lenne, ha sokan regisztrálnának úgy is mint termelők, vagy mint vásárlók.

A tulajdonos tervei között szerepel továbbá egy génbank létrehozása is, ahol a termelők és a kiskert tulajdonosok tudnának cserélni vagy vásárolni régi magyar, nem hibrid magokat.


Elérhetőségek:

Honlap: www.gyumolcsbazár.hu
Facebookon: -ITT-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...