2010. november 23.

Magamról

Úgy döntöttem, hogy írok magamról néhány mondatot, hiszen csak nemrég csatlakoztam nyersevők közé, és csak kevesen ismertek/találkoztatok velem idáig.
Jelenleg végzős hallgató vagyok a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészmérnöki szakán, Faiskola szakirányon. Nagyon szeretem a természetet, a virágokat és fákat, hegyeket és vizeket. Szerencsére olyan környezetben nöttem fel, ahol sok zöld vesz körül, például ha kinézek az ablakomon, a hegyeket látom. Van egy kis kertünk, amiben néhány zöldséget termesztünk, és van néhány gyümölcsfánk is. Vegyszerrel nem kezelünk semmit, úgymond bio minden a kertünkben.
Hobbim: kertészkedés, kastélyok és régi épületek látogatása (tárlatvezető vagyok a Gödöllői kastélyban), hegedűlés, sport (floorball, síelés).
Az egészséges életmód már régóta foglalkoztat. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt eszünk, készételt egyáltalán nem fogyasztunk. Húst is csak nagyon keveset eszünk, legalábbis én mindenképpen. Felvágottat még soha nem ettem, csak csirkét meg pulykát ettem idáig hetente, kéthetente egyszer addig, amig nem találkoztam a nyersevéssel. Kiskoromban volt néhány év, amikor egyáltalán nem ettem húst. Nem azért mert elhatároztam, hogy vegetáriánus leszek, hanem mert egyszerűen nem kívánta a húst a szervezetem.

Allergiás vagyok, mely az orvosok szerint gyógyíthatatlan, csak a tűneteket lehet kezelni gyógyszerekkel. Azonban én nem akartam sosem gyógyszereket szedni, inkább szenvedtem a tünetektől. Majdnem minden évben csináltatok allergiatesztet, melyből az derül ki, hogy évről-évre egyre súlyosabb a betegségem. Elkezdtem keresni alternatív módszereket tavaj nyáron, mert már elviselhetetlen volt számomra az allergia. Végigcsináltam egy fülakupunktúrát, ami után jól is voltam, de idén tavasszal megint rosszabb lett. Más módszerek után kutakottam, és így találtam rá a nyersevésre. Először Gitta nevével találkoztam egy újságban, egyből meg is néztem a blogját. Nagyon megtetszett, a képek gyönyörűek voltak. De akkor nem foglalkoztam többet vele, mert külföldön voltam szakmai gyakorlaton. Nyáron, mikor hazajöttem, elkezdtem olvasgatni könyveket az egészséges életmódról. Mindegyik könyvben szinte arról írtak, hogy ki lehet gyógyulni a rákból a megfelelő étkezéssel. Gondoltam, akkor az allergiából is ki lehet, hiszen ez nem olyan súlyos betegség, mint a rák. Egy ismerősöm ajánlotta Gitta blogját, így újból megnéztem, de most már alaposabban. Akkoriban jelent meg az első könyve, amit meg is vettem. Végigolvastam, és egyből tudtam, igen ez az, amire nekem is szükségem van.

Emlékszem augusztusban nagyon lelkes voltam, ittam a zöld turmixokat minden nap, szüleimnek is csináltam. Ültettem búzafüvet, hogy majd azt is fogom inni. És Gitta könyvéból meg blogjából csináltam kisebb nagyobb sikerrel a recepteket. Sok kérdéssel fordultam akkor Gittához. Azóta kisebb kihagyásokkal igyekszem így étkezni. Potluckon is voltam, ami mindig egy újabb erőt adott nekem, hogy igenis jó úton haladok.
A tünetek enyhültek, és sokkal jobban érzem magam, teli energiával:)

6 megjegyzés:

Gitta írta...

Szia Sophia, örülök, hogy itt vagy! Gratulálok, csak így tovább!

Unknown írta...

Szia Sophia!

A nevem detty, és nagyon megörültem mikor láttam a blogod nevét gitta oldalán, ugyanis nem sok emberrel találkozni aki olyan fiatalon, mint te vagy én, érdeklődést mutat a nyers étkezés felé! De a legjobban mégis az fogott meg, hogy ráadásul Corvinus-os diák is vagy, ami jelen pillanatban azért örömteli, mert én is, 3.-os számvitelesként, és nagyon szívesen megismerkednék veled! Lenne erre lehetőség? Én vegetáriánus vagyok egy jó pár éve és a nyers étkezéssel és receptkészítéssel is próbálkozom egy ideje, persze csak módjával:)remélem mihamarabb kapok választ:)z

Sophia írta...

Szia Dettu!

Nagyon szivesen megismerkednék Veled!
Még én is nagyon kezdő vagyok a nyersevők között, nagyon sok mindent kell még nekem is tanulnom, de azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak:)

Megtalálsz iwiwen és facebookon Pobori Zsófia névvel. Email címem: pobori.zsofia@gmail.com

Sophia írta...

Szia Gitta!

Köszönöm a bíztatást!:)

MJ írta...

Sajnos már népbetegség az allergia. Nekem is van, de már szerencsémre évek óta nem okozott nagyobb gondot. Leányom is sokszor van úgy mint te, egyszerűen nem kívánja a húst. Jómagam nagyon szeretem a zöldségféléket, de nem tudnék vegetáriánus lenni. Ellenben semmit nem utasítok el "zsigerből", megkóstolom, megízlelem, oszt...

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Szia Sophi,
ma korán reggel elolvastam az élménybeszámolódat a síeléssel eltöltött vakációdról.A fotók gyönyörűek . Nagyon tetszett az írásod, sikerült átadnod azt a csodálatos hangulatot, a szép tiszta "kék-fehér" szemet gyönyörködtető élményt.Köszönöm Neked ! Már jól indul a napom ,szeretettel üdvözöllek, Erika.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...