2014. május 29.

Eper gyömbéres öntettel

Ez úgy volt, hogy reggelire csak egy jó nagy adag megmosott szamócát akartam elfogyasztani, de aztán gondoltam miért ne lehetne egy kicsit feldobni? És így alakult ki ez az igazán egyszerű és gyors recept.


Hozzávalók:
- 450 g szamóca
- 1 tk. méz
- 1 tk. olívaolaj
- fél citrom leve
- fél hüvelykujjnyi gyömbér

A szamócát jó alaposan megmostam, majd négybe felvágtam. Az öntethez kimértem a mézet és olajat, fél citrom levét kifacsartam, és lereszeltem a kis darab gyömbért. Jól összekevertem az összetevőket, majd ráöntöttem a szamócára. 10 percig állni hagytam, hogy összeérjenek az ízek.


Nagyon nagyon finom lett! A szamóca meg a gyömbér nagyon jó párosítás.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...