Fogyasztható reggelire vagy desszertként is. DE vigyázat, ha nem vagyunk elég vigyázatosak, a párunk megeheti előlünk (mint ahogy az én esetemben is!) :)
Hozzávalók:
- 400 g szamóca
- 1 közepes rebarbara nyél
- 1 lapos ek. chia mag
- 1 tk. méz
A rebarbarát frissen szedtem a kertből, majd lehúztam a szárát és jól megmostam. A szamócát is megmostam, majd a felkockázott rebarbarával, chia maggal és a mézzel turmixgépbe tettem, és pépessé turmixoltam. Ezután kiöntöttem egy tálba, néhány szamócát feldaraboltam, amit a pudingba tettem, és végül állni hagytam egy jó félórát a hűtőben.
Tipp:
- a chia mag miatt érdemes várni néhány percet az étel elfogyasztásával, hogy a chia mag felszívja a nedvességet, ezáltal krémesebb, pudingosabb állagot kapunk.
- a rebarbarát május végéig szabad csak fogyasztani, ezért érdemes kihasználni ezt a kis időt még a fogyasztásával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése