2011. január 7.

Almás narancssaláta lilahagymával

Szintén letöltöttem a Kifőztük magazin legújabb számát, amiben nagyon jó recepteket találtam. Természetesen engem elsősorban csak a nyers ételek érdekelnek, de megmutatva a család többi tagjának is nagyon lelkesek voltak a többi recept láttán is.
Nagyon megtetszett nekünk az első étel, amit ma el is készítettem. Bár a fetasajt miatt nem vegán, tulajdonképpen nyers étel. Csupán annyi volt a dolgom, hogy fetasajt helyett diót tettem hozzá.
Hozzávaló:
- 2 alma
- 2 narancs
- 1 kk. méz
- 1 lilahagyma
- 4-5 db bazsalikomlevél
- néhány szem áztatott dió
- citromlé

Az öntethez:
- 2 kk. méz
- 2 kk. olivaolaj
- 1 kk. citromlé
- só
- őrölt fehérbors

Az almát alaposan megmostam, majd felkockáztam, és citromlével meglocsoltam. A bazsalikom leveleket felkockáztam, majd a mézzel együtt jól összekevertem az almával.
A narancsot és a diót is felkockáztam, a hagymát apró darabokra vágtam. Ezeket is hozzákevertem az almához. Két részre osztottam.
Az öntethez valókat jól összekevertem, majd rálocsoltam a salátára.
Bár ez a mennyiség 2 adaghoz való, mi csak a felét tudtuk megenni ketten, mivel nagyon laktatós. Nagyon finomra sikerült, sosem gondoltam volna, hogy az ízeket így lehet keverni. Bazsalikom nagyon nagyon jó volt benne. Biztos, hogy fogunk még ilyet készíteni. Csak ajánlani tudom:)

3 megjegyzés:

MJ írta...

Hmm! A narancs a mézzel, hagymával tényleg bizarul hangzik. Szemre gyönyörű és ha mondod el is hiszem, hogy ízletes. Lehet egyszer élek az ajánlással!

Sophia írta...

Kedves MJ!

Tényleg elég különösnek hangzik ez az összeállítás, de a narancs-lilahagyma együtt isteni, a bazsalikom rátesz még egy élvezeti fokot, és ehhez jön az alma savanykás íze. Mindenképpen érdemes kipróbálni, nem fogod megbánni:)

Szamóca írta...

Nahát, ez annyira extrém, hogy muszáj lesz kipróbálni! ;-)
És milyen jó, hogy a hideg időszak gyümölcseinek, zöldségeinek is gyönyörű színük van. Szeretek ilyen színes dolgokat enni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...