2011. január 9.

Diós karfiolegytál

Még soha nem ettem karfiolt nyersen, itt az ideje, hogy végre kipróbáljam. A héten vettem egy szép karfiolt, ebből csináltam magamnak ma ebédet.
Hozzávaló: (2 főre)
- 3-4 karfiolrózsa apró rózsákra szedve
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kisebb fej hagyma
- kb 15 szem áztatott dió kockákra vágva
- hidegen sajtolt olivaolaj
- só

A szószhoz:
- 1 marék áztatott dió
- só
- 1 kk. méz
- citromlé
- víz

A karfiolt kis rózsákra szedtem, a sárgarépát, a hagymát és a diót felkockáztam. Jól összekevertem őket, megsóztam, majd egy kis olivaolajjal meglocsoltam.
A szószhoz valókat összeturmixoltam annyi vízzel, hogy tejföl sűrűségű legyen. Majd ráöntöttem a karfiol tetejére. Bár csak magamnak csináltam ezt a mennyiséget, szerintem sok lett, és nem fogom tudni egyszerre megenni.

6 megjegyzés:

MJ írta...

Saját recept? Nagyon szeretem a karfiolt, de nyersen még csak savanyúként ettem. Ámbár a torzsáját is, mint a káposztáét.

Sophia írta...

Igen, saját recept. Nagyon ízletes a karfiol nyersen, szerintem érdemes kipróbálni. Bánom, hogy csak most próbáltam ki először nyersen, már rég meg kellett volna tennem. Savanyúként is nagyon finom:)

Szamóca írta...

Bevallom, a nyers zöldségekkel hadilábon állok, de a karfiolt én is szeretem. Apróra vágva, más zöldségekkel (uborka, paradicsom) összekeverve szoktam enni.

Sophia írta...

Jó ötlet paradicsommal, uborkával, paprikával fogyasztani... Nyáron mindenképpen ki fogom próbálni ezt a variációt is, ha már lesz friss paradicsom, uborka:)

MJ írta...

Úgy, úgy! Friss legyen. És "hazai" ízekkel!

Auróra888 írta...

Én csak magamtól ettem a karfiol rózsát és pont a konyhában volt a dió és megkóstoltam együtt, nekem is ízlik. Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre. Ki fogom próbálni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...