2011. június 18.

Cikk a zöld levelekről az AntalVali.com-on

Már többen kérték, írjak egy listát az ehető zöld levelekről, amiket a zöld turmixba is lehet tenni. Ez idáig nem volt időm rá, de igérem, hamrosan meglesz. Addig is van egy jó cikk az AntalVali.com-on: A zöld levelek és a levélzöldségek szerepe az egészséges táplálkozásban címmel.

A zöld levelek fogyasztásának jelentőségével egyre többen tisztában vagyunk. Klorofill, magas ásványi anyag tartalom, lúgosító hatás, stb.... csak néhány példa, miért is érdemes napi szinten fogyasztani őket. A zöld levelek jótékony hatásairól már sokan írtak előttem, erről most nem szeretnék részletesen írni. Érdemes elolvasni Victoria Boutenko: A nyers étel csodája című könyvet, amiben a szerző rájött arra, hogyan is tudjuk becsempészni szervezetünkbe a zöld leveleket ízletes formában, vagyis a zöld turmixok által. Vagy ajánlom figyelembe Lénárt Gitta: Élő ételek könyve, lúgosítás természetesen című első, nagysikerű könyvét, amiben szintén ír a zöld levelekről, és fel is sorolja a leggyakrabban használt zöldeket. Sőt Gitta, amikor megkérdezik tőle, mivel érdemes kezdeni azoknak, akik szeretnének áttérni a nyers étkezésre, azt javasolja, igyanak zöld turmixokat.
Antal Vali írt egy összefoglalót a leggyakoribb és legfontosabb Magyarországon is termő vagy beszerezhető zöldekről. A legfontosabb tudnivalókat összegyűjtőtte, sőt arról is ír, hogyan tudjuk becsempészni nyers formájukban a mindennapokba...
Jó olvasást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...