2011. június 6.

Kapros borsóleves

Megjutalmaztam magam ezzel az igazán egyszerű és finom levessel. A hétvégén elkezdtem kiszedni a borsót, mert már igencsak beérett, és nálunk a homokban ezt a hőséget nagyon nem szeretik a növények. A nagy munka közben jött ez a recept, melyet ebédre készítettem el magamnak.

A borsót akkor szeretem a legjobban, mikor kimegyek a kertbe, és csak úgy csipegetem:)
Bátorkodom javasolni, hogy mindenki egye csak magában a friss, zsenge borsót úgy, mintha mondjuk az epret enné. Hiszen így a legfinomabb.

De ha ennél többre vágyunk, akkor ajánlom mindenki figyelmébe a következő receptet, (mely nem illik bele a 811-be, most úgy gondoltam, a nagy munka közben megérdemlem. És amúgy is rengeteget eszem csak úgy magában.)

Hozzávaló:
- 200 g + 50 g friss borsó
- kis szelet avokádó
- kis csokor kapor a kertből
- tk. só
- víz

A 200 g borsót az avokádóval és a sóval annyi vízzel turmixoltam össze, hogy a kívánt sűrűséget elérjem. Ez kb. annyi víz volt, hogy ellepje a borsót. Egy tálba öntöttem. Az 50 g borsót beletettem, és a felaprított kaporral megszórtam. Azonnal fogyasztható. Elkészítési idő: kb. 5 perc.
A só tulajdonképpen nem is kell bele. De ha valaki szereti, akkor tegyen bele nyugodtan, sőt meg is lehet borsozni. Az avokádó csak azért került bele, hogy krémesebb levest kapjak.
Érdekes, idáig nem tartozott a kedvenc fűszerem közé a kapor, mert a tökfőzelék jut róla eszembe, (amit sikerült olyan szinten megutálnom, hogy már ránézni sem bírók...) Még a nyers tökfőzeléket nem próbáltam ki, talán majd egyszer. Viszont így borsóval igen jó párost alkot a kapor, tényleg érdemes kipróbálni.
Amikor kigondoltam a receptet, még olivaolaj is került bele. De aztán amikor eljutottam a leves elkészítéséhez, teljesen kimet a fejemből az olivaolaj. És örülök ennek, mert nekem egyáltalán nem hiányzott bele. Szóval aki úgy gondolja, tehet bele olivaolajat is. (Sőt ha egy fözőműsorban kéne elkészítenem, a tetejét is meglocsolnám vele díszitésként, ahogy szoktam látni a műsorokban...)
Friss, egészséges és tápláló, mely csupán néhány összetevőből áll. Ajánlom kipróbálásra.

3 megjegyzés:

Sütő Mónika írta...

Nagyon jól néz ki.Megenném...én is imádok beállni a sorok közé és falatozni a borsót:)

Sophia írta...

Köszönöm!
Gyertek gyertek, van még borsó, ami nincs kiszedve, be lehet állni a sorok közé falatozni:)

MJ írta...

Eszembe jutott nagyanyám. Sokszor mondtam neki, hogy "cukorbab". Ő mindig mérges lett kicsit és kijavított. Tudtam én, hogy borsó. Tudta Ő, hogy direkt bosszantom kicsit. Már régóta nem mondtam. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...