2011. június 15.

Almás ribizli reggelire

Nálunk most érik a ribizli, úgyhogy ezzel a savanykás gyümölccsel egészült ki a gyümölcsfogyasztásom. Én nagyon szeretem, föleg a fehér fajtát, mert az egy kicsit édesebb. <
Ma tehát ebből készítettem magamnak reggelit. A 811-et szem előtt tartva édesítőszert nem tehetek mellé, ezért úgy gondoltam, almával jól kiegészülne a ribizli. És jól gondoltam. Egy édesebb almát választottam, hogy ne legyen annyira savanykás a reggelim. Az alma két szempontból is megfelel: egyrészt az alma mindenhez megy, másrészt nem az édes gyümölcsök közé tartozik, ami miatt nem ehetném a savanykás ribizli mellett.
Hozzávaló:
- 200 g vegyes ribizli
- 1 alma
- néhány levél citromfű

A ribizlit megtisztitjuk, megmossuk és összeturmixoljuk. Az almát felkockázzuk, és egy tálba tesszük. Én most a citromfüvet kézzel tépdestem kisebb darabokra, majd az almával összekevertem. Végül ráöntjük a ribizlit az almára, és jó alaposan összekeverjük.
Tipp:
- engem nem zavar a ribizli magja, de akit igen, az nyugodtan paszírozza át egy szűrőn turmixolás után.
Frissitő hatású, laktatós nyári reggeli. Ajánlom figyelmébe mindenkinek, aki szereti a savanykásabb ízeket.

1 megjegyzés:

MJ írta...

Leülni a bokor tövébe és szemezgetni, szemezgetni, ... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...