2011. június 6.

Gyümölcsözik a kert

Az a rengeteg borsó, amit ültettünk, már néhány napja beérett, így a hétvége elég nagy része azzal telt el, hogy kiszedtem a földből, leszedtem a terméseket, esténként pedig megpucoltam, hogy a mélyhűtőbe el tudjuk tenni. Annyi borsó terem nálunk, hogy a következő tavaszig kitart.
Még a földben

A borsó helyére paprika palánta került:

A meggy néhány nap múlva beérik. Még kicsi a fa, ezért csak pár szem meggy lesz az idén:(

A feketeszeder is szépen érik:

Már pirosodnak és sárgulnak ribizkebokrok:

A cukkini és a tök is szépen fejlődik. Nemsokára virágozni fognak.



Zöldbab

Kinyílt az imádott levendulám:)

És végül unokatesoméktól kaptunk egy nagy kosár friss finom cseresznyét:) Ma egy tányérnyi volt a reggelim. Recept csupán ennyi: a gyümölcsöket jó alaposan mossuk meg, majd kényelmesen elhelyezkedve fogyasszuk el úgy, hogy minden egyes gyümölcs zamatát élvezzük ki...:) IMÁDOM a cseresznyét! Vagy már említettem?:)

2 megjegyzés:

MJ írta...

De jó is volt szedés közben a legzsengébb hüvelyeket felszakítani és helyben megenni! Meggyet a fáról, ribizlit, szedret a bokráról. Szüleim míg éltek, zömében vegyszermentesen termesztettek. Ma már ....
Ma már csak ábrándozok ezekről a dolgokról. Szép heted legyen! :)

Sophia írta...

Igen, valóban úgy a legfinomabb, amikor leszedjük és egyből megesszük.
Szerencsésnek érzem magam, hogy van kertünk, ahol tudunk néhány dolgot termeszteni vegyszermentesen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...