2010. december 22.

"Gábor kedvence"

Mostanában szinte semmihez sincs időm, pedig kitaláltam már, hogy milyen sütiket készítek Karácsonyra. Nem tudom, hogy mi valósul meg belőle...
Gábor kedvence a páromról kapta a nevét, mert imádja:) Eredetileg a Florentin szelet nevű süti nyers változatát szerettem volna megcsinálni, de ez lett belőle... Amit nem bánok, mert tényleg nagyon finom lett:)
Hozzávaló:
Az alaphoz:
- hajdinacsíraliszt
- áztatott dió
- pici só
- méz

Csokis réteghez:
- kókuszolaj
- méz
- karobpor

Felső réteghez:
- áztatott dió
- áztatott mandula
- aranymazsola
- csemege mazsola
- aszalt sárgabarack
- méz
- kókuszolaj

Az alaphoz a hozzávalókat kézzel összegyúrtam, majd kinyújtottam, és csikokat csináltam belőle. Végül megaszaltam. Így néz ki aszalás után:
A felső réteghez a magokat és az aszalt gyümölcsöket apró kockákra felvágtam, majd egy kis kókuszolajjal és mézzel összekevertem.
Megcsináltam a kakaós öntetet, amivel a diós rudak tetejét bekentem, majd az aszalt gyümölcsös-magos réteget ráraktam. Ez a finomság lett belőle:)

1 megjegyzés:

Vámosi Nóra írta...

Ez az én kedvencem is lenne, az bizos! Nagyon jó recept, ki fogom próbálni. És gyönyörűen is néz ki! :)
Boldog Karácsonyt kívánok Sophia! :)

Üdv:

Nóra

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...