Nagyon megtetszett Gitta majonézes céklasalátája, ezért úgy döntöttem, hogy ma vacsorára megcsinálom én is. Nyers majonézest még nem csináltam, ezért is akartam kipróbálni ezt a receptet.
Hozzávaló:
Céklasaláta:
- 1 közepes cékla
- 1 kisebb sárgarépa
- pici citromlé
- pár csepp olivaolaj
- só
Majonéz:
- fél csésze 6 óráig áztatott napraforgómag
- víz
- pici só
- kevés citromlé
- őrölt feketebors
- pici őrölt mustármag
- pici méz
A céklát és a répát nagy lyukú reszelőn lereszeltem, majd a citromlével, sóval és pár csepp olivaolajjal összekevertem. Amíg a majonézt elkészítettem, addig jól összeértek az ízek.
Az áztatott napraforgómagot kevés vízzel egyneműsítettem, majd a többi hozzávalóval ízesítettem.
Egy evőkanál majonézt összekevertem a céklasalátával, és már fogyaszthattam is. Nagyon finomra sikerült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése