Sokat gondolkozom, hogy milyen édességeket csináljak Karácsonyra. Egyenlőre csak kísérletezek, hogy az Ünnepre minden tökéletes legyen. Egy ilyen próba ez a linzer is. Nagyon régen készült már itthon linzer, emlékeim szerint szerettem is. Ezért nagyon megörültem, amikor Erika blogján megláttam a nyers változatát. Köszönöm Erikának, Gasztroboszinak és a Sületlenség blogíróinak a receptet.
Hozzávaló:
- hajdinacsíraliszt
- mandula
- méz
- kókuszolaj
- só
- karobpor
A hajdinát két napig csíráztattam, majd egy picit megaszaltam, végül ledaráltam. A mandulát egy napig áztattam, majd száradás után szintén ledaráltam. A tészta elkészítésében ugyanannyi hajdinalisztet és darált mandulát használtam. Mézzel, kókuszolajjal és pici sóval tészta állagúra gyúrtam. Végül szivecskés sütőformával szivecskés linzereket készítettem, majd megaszaltam. Csináltam egy másik adagot is, abba tettem karobport is.
Nem sikerült lekvárt készítenem aszalt gyümölcsből, így mézzel tapasztottam össze a linzereket.
A barna linzerek tetejére kókuszt szórtam, a fehér linzerekre pedig mazsolát tettem.
1 megjegyzés:
Nagyon ügyes vagy !!!
Megjegyzés küldése