Nagyon szeretem az összes hagymafélét. Egyik kedvenc ételem volt a rántott hagyma. De mivel ilyeneket már nem eszem, kipróbáltam valamit, ami hasonlíthat a rántott hagymához.
Hozzávaló:
Hagymához:
- 1 vöröshagyma
- 1 ek. olivaolaj
- 1 ek. szójaszósz
- tökmag és napraforgómag
Paradicsomsalátához:
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- olivaolaj
- só
- citromlé
- méz
A vöröshagymát karikákra, míg a fokhagymát szeletekre vágtam, majd olivaolajos-szójaszószos lében 1 órát pácoltam.
Ezután a napraforgómagot és a tökmagot apritóban felaprítottam, majd a hagymaszeleteket megforgattam benne. Végül megaszaltam.
Paradicsomsalátához a paradicsomot felkockáztam. Olivaolajat citromlével, sóval és egy csepp mézzel jól összekevertem, majd ráöntöttem a paradicsomra. Aszalt fokhagyma szeletekkel díszitettem.
Végül tálaltam. Krékerrel vagy piritóssal lehet fogyasztani.
5 megjegyzés:
Igen, ez egy jó megoldás arra, ha valaki szereti a sült hagymát - de a gyomor panasszal él utána. Kipróbálom!!
Én aszalás nélkül fogom kipróbálni ezt a bundás ételt.
Mennyi ideig aszaltad?
Aszalás nélkül is nagyon jó lehet! Jó ötlet Szaffina.
Kb. 3 -4 órát aszaltam Ildikó.
Igazán jól néz ki! Tömény gyönyör. Biztos kipróbálom...
Ügyes vagy!
Megjegyzés küldése