2011. február 15.

Hagyma bundában, paradicsomsalátával

Nagyon szeretem az összes hagymafélét. Egyik kedvenc ételem volt a rántott hagyma. De mivel ilyeneket már nem eszem, kipróbáltam valamit, ami hasonlíthat a rántott hagymához.
Hozzávaló:
Hagymához:
- 1 vöröshagyma
- 1 ek. olivaolaj
- 1 ek. szójaszósz
- tökmag és napraforgómag

Paradicsomsalátához:
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- olivaolaj
- só
- citromlé
- méz

A vöröshagymát karikákra, míg a fokhagymát szeletekre vágtam, majd olivaolajos-szójaszószos lében 1 órát pácoltam.
Ezután a napraforgómagot és a tökmagot apritóban felaprítottam, majd a hagymaszeleteket megforgattam benne. Végül megaszaltam.
Paradicsomsalátához a paradicsomot felkockáztam. Olivaolajat citromlével, sóval és egy csepp mézzel jól összekevertem, majd ráöntöttem a paradicsomra. Aszalt fokhagyma szeletekkel díszitettem.
Végül tálaltam. Krékerrel vagy piritóssal lehet fogyasztani.

5 megjegyzés:

Erika Nagy Farkas Dudás írta...

Igen, ez egy jó megoldás arra, ha valaki szereti a sült hagymát - de a gyomor panasszal él utána. Kipróbálom!!

Szaffina írta...

Én aszalás nélkül fogom kipróbálni ezt a bundás ételt.

eletkert írta...

Mennyi ideig aszaltad?

Sophia írta...

Aszalás nélkül is nagyon jó lehet! Jó ötlet Szaffina.

Kb. 3 -4 órát aszaltam Ildikó.

Sütő Mónika írta...

Igazán jól néz ki! Tömény gyönyör. Biztos kipróbálom...

Ügyes vagy!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...