2011. február 1.

Zöld turmix és én

Tegnaptól kezdve minden hétfőn gyümölcsnapot fogok tartani. Tegnap egész nap narancsot ettem, 9 db-ot, és teljesen jól elvoltam így. Nem is hiányzott más. (Kb. 1 liter vizet megittam még).

Ma viszont, ahogy felkeltem, természetesen megittam a napi búzafűlémet, és arra gondoltam, mi lenne ha innék zöld turmixot? Szeptember óta egyáltalán nem ittam. Gyümölcsre egyáltalán nem vágytam a tegnapi nap miatt, így más választásom nem maradt.

Az a helyzet ugyanis a zöld turmixal, hogy én is elkezdtem agusztusban minden nap inni, amikor elhatároztam magam a nyersevés mellett. Gitta is mindenkinek ezt javasolja előszörre, így én is ezzel kezdtem. Szorgalmasan csináltam magamnak is és apukámnak is, fejenként másfél litert megittunk egy nap. Sokszor még anyukámnak is készítettem. Aztán kb. 2 hétre rá egyáltalán nem kívántam. Rá sem bírtam nézni, nemhogy meginni. Szüleimnek természetesen csináltam továbbra is, de magamnak már nem. Mondhatni "megundorodtam" tőle... Máig nem tudom az okát.

Egyáltalán nem bántam meg, hogy ma újra rászántam magam, ugyanis nagyon jól esett a gyomromnak egy kis lugosítás a sok narancs miatt. És ízlett is. Nem garantálom, hogy minden nap fogok inni, de azt hiszem minden kedden biztosan, a gyümölcsnap után.
Rukkolás zöld turmix
Hozzávaló:
- 3 rukkola levél
- 1 káposzta levél
- kevés citromlé
- 2 alma
- kb fél liter víz

Jól össze kell turmixolni, és már iható is. Ebből a mennyiségből majdnem 1 liter lett. Most kifejezetten arra törekedtem, hogy egyszerű legyen és kevés hozzávalóból készüljön. Ezért került bele csak egyféle gyümölcs.

6 megjegyzés:

MJ írta...

Akartam is kérdeni, a sok narancs nem emeli meg a savad? Káposzta almával? Hm.... Nem kétségbe vonom, csak furcsa!

Sütő Mónika írta...

Lehet a zöld szín volt gond? Szaffinát, ha megkérdezed ők értenek hozzá, hogy melyik színű étel kívánása, vagy undora, mit jelent. Ez bizony változik, mikor mire van szüksége a szervezetednek, ha figyelsz jelez. Érdekes.Csinálnak elemzést is születési dátum, név alapján.

Gratulálok, majd írj milyen változásokat észlelsz...

Sophia írta...

Az alma talán az egyetlen olyan gyümölcs, amit bármihez lehet enni.
Jól éreztem magam a narancstól, sőt jól is esett lédús gyümölcsöt enni egész nap, mint vmi szilárdat. Érdemes mindenkinek beiktatni egy-egy gyümölcsnapot.

Köszi Móni a tippet, már kaptam elemzést:) Biztos a zöld színnel van a baj, mert egyáltalán nem szeretem a zöldet.

Szamóca írta...

Gratulálok a gyüminapodhoz!

Nem szereted a zöldet?
Én szinte csak a színe miatt iszom a zöldturmixot, annyira gyönyörű színe van, én nagyon szeretem, hogy ilyen zöld és minden nap más árnyalatban pompázik. :-)

Sophia írta...

Hát Szamóca nem igazán szeretem a zöld színt... A búzafűlé is zöld, akkor még igyak zöld turmixot is mellé??
A pasztell színeket szeretem, és ennek a zöld turmixnak pasztell színe van, ezért tudtam meginni.

Norka írta...

A zöldeket váltogattad? Az is nagyon fontos! És hogy milyen zöldeket ittál, milyen arányban a gyümölcshöz képest. Tavasszal és nyáron megoldást jelentenek a bogyós gyümik. Fantasztikus színt adnak a turmixnak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...