2011. február 3.

Menü 1

Apukám megkért, hogy munkatársának (férfi!) és fiának készítsek egy nyers menüt, mert nem ismerik még a nyersétkezést, és szeretnék megkóstolni. A következő menüt állítottam össze:
Brokkoli krémleves

Hozzávaló:
- egy marék brokkoli
- 2 kinai kel levél
- negyed avokádó
- fokhagyma
- só
- víz

A hozzávalókat jól összeturmixoltam. Brokkoli és póréhagyma darabokkal díszitettem.
Sós palacsinta


Hozzávaló:
Palacsinta tészta:
- 1 cukkini hámozva
- kisebb sárgarépa reszelve
- 1 kanál citromlé
- fél kanál szójaszósz
- 1 kanál olivaolaj
- 1 kanál psyllium husk
- 1 kanál szezámmag
- örölt, majd 1 óráig áztatott sárga lenmag

A lenmag kívételével a hozzávalókat jól összeturmixoltam, majd a lenmaggal is jól elkevertem, majd megaszaltam.

Magtejföl:
- fél pohár áztatott mandula
- fél pohár víz
- citromlé
- méz
- só
- pici petrezselyemzöld
- fokhagyma

A hozzávalókat jól összeturmixoltam.

Töltelék:
Paradicsom, paprika, póréhagyma felkockázva.

A palacsintát megtöltöttem a zöldséges töltelékkel, egy pici lucerna- és lenmag csírát tettem rá, majd egy kevés magtejfölt, majd feltekertem a palacsintát. Öntöttem rá magtejfölt. A tányérra tettem egy kupac lenmag- és lucerna csírát, egy kupac zöldségtölteléket, és egy kupac aszalt hagymát.
Nagyon nagyon finom lett. Ma ez volt az én ebédem is:)

7 megjegyzés:

Szamóca írta...

Milyen szójaszószt használsz?
Hol vetted a psyllium husk-ot?
A hagymát pácoltad aszalás előtt, vagy csak úgy simán aszaltad?
Egyenlőre nincs több kérdésem. :-)

Egyébként nagyon jól néz ki minden, tisztára megéheztem, pedig most ebédeltem.

Sophia írta...

Igazság szerint nagyon nem értek egyet a szójaszósz (egyáltalán a szója) fogyasztásával, de mivel van itthon egy üveggel, el kell használni (Kikkoman márka, cég biztosított, h nem GM szójából van...).
Psyllium husk-ot a Móricz körtér közelében lévő bioboltban vettem, de szerintem minden bioboltban van.
Hagymát természetesen bepácolom: 3 nagy fej hagymához kb 1 ek. olivaolaj és ugyanennyi szójaszósz, vagy pedig szójaszósz helyett só kell, amit 1 órán át pácolok, majd kb 2 órát aszalom.

Sütő Mónika írta...

jó ötlet a káposzta levél a levesbe, így lehet még haragosabb zöldre csinálni. A palacsintád, hát annak nagyon szép a tésztája, olyan igazi palacsinta színű!

Brigó írta...

Ez egy nagyon jó ötlet - mármint, hogy étrendet készítettél és a recepteket is leírod. Örök hálám érte, és légyszi-légyszi ne hagyd abba! :-)

gyopper írta...

Szia!

Ma találtam Rád, és nagyon örülök, mert kacérkodom a nyersevés kipróbálásával...legalább egy tapasztalás szintjén :)
Kérdésem, hogy a sárga lenmagot hol vetted, ill. ugyanaz lehet, mint az arany lenmag?

Előre is köszi!

Üdv:
gy

Névtelen írta...

Szia!

Most találtam meg az oldalad. Szépek a receptek el is mentetem már egy párat. Hamarosan kipróbálom a brokkoli levesedet, remélem finom lesz. A palacsintáról írhatnál egy kicsit többet. Kezdő vagyok, ezt írtad: megaszaltam, de meddig aszaltad jó tudni mikor lehet belőle enni. Reggel beleraktad az aszalóba hány óra alatt aszalódik meg?

Várom a további sok jó receptedet. Eleonóra

Sophia írta...

Szia Eleonóra!

Remélem ízlettek, amiket idáig elkészítettél a receptjeim alapján.
Az aszalás aszalótól függ. Onnan tudod, hogy elkészült már a palacsintához a lap, hogy ha megfogod, olyan ruganyos lesz, fel tudod szedni szépen az aszalólapról, és nem folyik szét. Ehhez szerintem legalább 8-10 óra kell.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...