2011. február 9.

Sushi

Táblázat szerint ma Brokkoli levest és Waldorf salátát kéne ebédelnem. A brokkoli levest megcsináltam, és mellé Suchit készítettem, amit tegnap kellett volna, nem Waldorf salátát.

Sushit még soha nem ettem, sőt semmilyen távol keleti ételt sem (kínai, japán, indinai, stb.). Sosem vonzottak ezek a számomra nagyon távol álló ételek. A halat nem szeretem, így szóba sem került nálam a Sushi. Azonban mióta nyersen eszem, valahogy jobban ráveszem magam, hogy kipróbáljak új dolgokat is. Már most is sok új dolgot fogyasztok (búzafűlé, csírák, psyllium husk, idáig nem ettem ennyi magot sem, stb). Sok blogon láttam Sushit, olyan jól néznek ki, gondoltam itt az ideje, hogy kipróbáljam végre.
Hozzávaló:
- nori lap

Rízshez:
- karfiol
- kis fehér répa
- kis darab zeller

Feltét:
- paradicsom
- paprika
- lilahagyma
- uborka
- citromlé

Magtejföl:
- mandula
- víz
- só
- citromlé
- méz
- petrezselyemzöld
- fokhagyma

A rizshez valókat apritógépben összeaprítottam, majd rátettem a lapra.
Zöldségeket felkockáztam, ráraktam a rizsre, majd meglocsoltam citromlével.
Majd feltekertem.
Őszintén szólva nem ízlett a Sushi, nem ez lesz a kedvenc ételem. Még elhasználom azt a pár lapot, ami még van, aztán szerintem ennyi volt a Sushi és az én kapcsolatom. Kipróbálok még más variációkat is, de nem hinném, hogy azok ízleni fognak.

2 megjegyzés:

ezisén írta...

Igen a nori lap elég hal ízű, nem mindenkinek jön be ((:: Én is sokáig barátkoztam vele annak idején, mert alapból nem nagyon szeretem a halat. Pedig nagyon szépen elkészítetted!

Sütő Mónika írta...

Szia!
Én is csináltam, most magpástétommal. Ha csinálsz hozzá egy fűszeres mártogatós szószt, kevésbé érzed a hal ízt. Ha citromot teszel bele az is kicsit tompít! Azért elsőre elég jól sikerült!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...