2011. február 27.

Februári potluck Ákosnál - beszámoló

4 megjegyzés
Rám hárult a feladat, hogy beszámoljak a februári potluckról, mely ezen a szombaton volt. Ez alkalommal Ákosnál voltunk, az Élő étel házhozszálitás "szakácsánál".
A januári potluckhoz képest jóval kevesebben voltunk, viszont sokkal meghittebb hangulatban telt el a délután. Bemutatkozás után volt időnk átbeszélni néhány témát alaposabban, a felmerülő kérdéseket megbeszéltük. Gittától élőben is hallottuk a léböjt beszámolót. Végül elfogyasztottuk a finomabbnál finomabb élő, egészséges ételeket.

A találkozón voltak olyanok, akik már gyakorlottabb nyersevők, mint például Gitta, Szamóca és Ákos, valamint voltak olyanok is, akik csak félig nyersevők, vagy most ismerkednek a nyersevés fogalmával.

Az ételeket többnyire Ákos készítette, a többiek nevében is köszönet a sok fáradozásért, valamint a finom élő ételekért és a vendéglátásért.
Az elején narancsos-mentás-datolyás turmixot ittunk.

A finomságok között volt magfasírt:
Saláta (salátalevél, lilakáposzta, zellerszár, retek):
Zellerszár mártogatós mediterrán ízesitésű szósszal:
Desszertnek sütőtök pudingot ettünk:
Szamóca isteni mákos sütit hozott:
Valaki (sajnos a nevére nem emlékszem) nagyon nagyon finom avokádókrémet:
Ezen kívül volt még marinált hagyma, különböző krékerek, sushi, Gitta hozott nagyon finom csírákat és céklás krékert is.

Bár idáig nem sok potluckon vettem részt, azt kell hogy mondjam, ez volt számomra a legjobb batyusbál eddig. Aki egy jó társaságban, kellemes hangulatban beszélgetésre, információcserére vágyik, annak mindenképpen itt a helye.

A márciusi potluck részletei, valamint további programok Gitta blogján olvasható -ITT-.

2011. február 25.

Beszámoló a síelésről

1 megjegyzés
Csodálatos síelős heten vagyok túl: remekül érzem magam, tele energiál, vidámsággal, életkedvel. Már csak a gyönyörű havas hegycsúcsok miatt is érdemes volt elmenni, egyszerűen nem tudtam betelni a látvánnyal:) Hétfőt és keddet leszámítva végig sütött a nap, ami nekünk egy kis barnulást jelentett, a pályának meg sajnos jegesedést.
A társaság és a hangulat remek volt, jókedvel és vidámsággal töltöttünk el minden percünket. Kék és fehér a két kedvenc színem. Mint ahogy az alábbi képeken is látszik, ez a két szín dominál. Ezért imádom a telet, és ezért vagyok tele energiával, mert ezek a színek vesznek körül néhány napig, ami nagyon jót tesz a lelkemnek. Ilyenkor elfelejtek mindent, ami rossz, egyáltalán nem érzem azt, hogy hideg van és fúj a szél. Csak a színek, a csodálatos hegyek, és a síelés van, és semmi más. Ez nekem a teljes BOLDOGSÁG.

Néhány kép 1800 m magasról:
Bár a nyersétkezést nem tudtam megvalósítani, vegetáriánus ételt azért tudtam enni, aminek nagyon örülök. Félig azért sikerült nyers salátákat ennem:

Reggelire mindig valamilyen gyümölcssalátát csináltam.
Egyik reggel ez készült: Banános-almás saláta.

2 banánt és 2 zöldalmát felkockáztam, majd 1 ek mézzel jól összekevertem. Tudom, hogy sok kalóriát tartalmaz ez a saláta, de kellett az energia egész napra. És vacsoráig nem is kellett más, mert annyira tele voltam tőle.
Vacsira meg mindig valamilyen friss salátát készítettem.
Zöld saláta: salátalevél, paradicsom, uborka, kukorica, hagyma, 3 színű pritamin paprika (zöld, sárga, piros). Találtam a salátás pult mellett mindenféle hidegen sajtolt olajokat, meg balzsamecetet, így nem a joghurtos öntettel locsoltam meg a salátát, hanem olaj és balzsamecet keverékével.

2011. február 22.

Gyümölcs reggelire, saláta vacsorára

0 megjegyzés
Jelentem nagyon jól érzem magam:) Azt hiszem le tudnám így élni az életemet... Síelés a legjobb dolog a világon!
Találtam az ebédlőben egy gyümölcskosarat, igaz egy kicsit el van dugva a sarokban... Ebből készítek magamnak minden nap reggelit: almát, narancsot kiwit megpucolom, majd felkockázom.
Rakok rá joghurtot meg egy kevés pelyhet, hogy laktatósabb legyen. Olyan jól lakom ekkora adagtól, hogy vacsiig nem is vagyok éhes. (Mások reggelire kenyeret esznek felvágottal, sajtal, lekváros kenyeret, lágytojást, délben rántott húst vagy virslit sült krumplival, vacsira szintén rendes főételt... Én már tényleg nem tudom, hogy lehet ennyit enni egy nap...)
Mint már említettem, vacsorára van salátás pult is, amiből lehet válogatni, minden nap egy kicsit más van. Ma salátalevélre tettem kukoricát, sárgarépát, uborkát, kaliforniai paprikát, paradicsomot. Egy kevés valamilyen joghuros szószt teszek rá, jobb híján. Ha lenne kitéve egy kis citrom olivaolajjal... De nem panaszkodom, mert így is szuper dolog ez, hogy tudok enni salátát:)

2011. február 20.

Síelni mentem

4 megjegyzés
Ezen a héten síelek Ausztria hegyein...:) Míg Gitta és Móni léböjtkúrán van, addig én aktív sportal töltöm időmet: egész napos síelés után vár a medence és a szauna.
Egy gyönyörű kastély hotelben vagyunk, aminek nagyon örülök (imádom a kastélyokat, ha még valaki nem tudná...). Félpanziós ellátással, ami azt jelenti, hogy ezen a héten nem fogok tudni nyersen enni, viszont vegán igen.
Medence:
Svédasztalos reggeli és vacsora van. Szerencsére van salátás pult is, és gyümölcs is van, így a reggelim meg van oldva:)

Salátapult:
A mai vacsim: válogattam salátapultból: salátalevél, madársaláta, céklasaláta, joghurtos öntettel.
Köretből válogattam: főtt brokkoli és karfiol, petrezselymes burgonya.
A következő hétre nem állítottam össze a heti menű táblázatomat, ez most elmaradt. Gondolkoztam, hogy készülök ide nyers ételekkel (aszalt dolgokkal), de aztán nem volt időm semmire, még csírát sem hoztam, pedig nagyon szerettem volna, így ez a hét nem nyers lesz számomra. Viszont a sítúra utánra tervezek egy 7 napos léböjtöt, amiben majd megtisztitom magam a mérgektől.

Ezt a hetet várom egész évben a legjobban, ugyanis imádok lefelé száguldozni úgy a hegyekről, hogy közben gyönyörű táj vesz körül. És minden fehér:) Azt hiszem istenien fogom érezni magam.

2011. február 15.

Hagyma bundában, paradicsomsalátával

5 megjegyzés
Nagyon szeretem az összes hagymafélét. Egyik kedvenc ételem volt a rántott hagyma. De mivel ilyeneket már nem eszem, kipróbáltam valamit, ami hasonlíthat a rántott hagymához.
Hozzávaló:
Hagymához:
- 1 vöröshagyma
- 1 ek. olivaolaj
- 1 ek. szójaszósz
- tökmag és napraforgómag

Paradicsomsalátához:
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- olivaolaj
- só
- citromlé
- méz

A vöröshagymát karikákra, míg a fokhagymát szeletekre vágtam, majd olivaolajos-szójaszószos lében 1 órát pácoltam.
Ezután a napraforgómagot és a tökmagot apritóban felaprítottam, majd a hagymaszeleteket megforgattam benne. Végül megaszaltam.
Paradicsomsalátához a paradicsomot felkockáztam. Olivaolajat citromlével, sóval és egy csepp mézzel jól összekevertem, majd ráöntöttem a paradicsomra. Aszalt fokhagyma szeletekkel díszitettem.
Végül tálaltam. Krékerrel vagy piritóssal lehet fogyasztani.

Narancsos csokiszív

11 megjegyzés
Egy kicsit megkésve ugyan, de én is készültem Valentin napra:) Tegnap nem volt időm feltenni, most bepótolom ezt. Én kis szivecskés bonbonokkal kedveskedtem páromnak:)
Hozzávaló:
Csokihoz:
- nyers kakaóvaj
- kókuszolaj
- karobpor
- méz
- citromlé
- kesudió ledarálva

Narancsos krémhez:
- narancs
- citromlé
- mandula
- psyllium husk
- méz

A kakaóvajat és a kókuszolajat felmelegítettem, majd a többi hozzávalóval együtt jól összekevertem. Szív formába tettem, majd a mélyhűtőben megszilárdítottam.
A narancsos krémhez valókat jól összeturmixoltam, majd szintén szív formába tettem, és a mélyhűtőben megszilárdítottam.
Majd két csokiszív közé tettem a narancsos szívet.

2011. február 10.

Narancsos hajdinakása

3 megjegyzés
Ma hajdinakása a reggelim. A korábban feltett hajdinakásán változtattam: banán helyett narancsot turmixoltam az alma mellé. A változás oka: már legalább 2 hete nem eszem banánt. Na nem azért, mert már nem szeretem, imádom a banánt, csak túl sok benne a kalória, így egy picit most szüneteltetem:)
Hozzávaló:
- 1 marék 2 napig csíráztatott hajdina
- 1 alma
- 1 narancs
- kis citromlé
- pici víz

Az almát és a narancsot megpucoltam, majd a többi hozzávalóval jól összeturmixoltam. Alma és narancs darabokat tettem a tálba, erre öntöttem rá a kását. Mazsolával és aszalt alma szirommal díszitettem.

Úgy néz ki, mintha vaniliás puding lenne. De annál sokkal finomabb és egészségesebb:)

2011. február 9.

Sushi

2 megjegyzés
Táblázat szerint ma Brokkoli levest és Waldorf salátát kéne ebédelnem. A brokkoli levest megcsináltam, és mellé Suchit készítettem, amit tegnap kellett volna, nem Waldorf salátát.

Sushit még soha nem ettem, sőt semmilyen távol keleti ételt sem (kínai, japán, indinai, stb.). Sosem vonzottak ezek a számomra nagyon távol álló ételek. A halat nem szeretem, így szóba sem került nálam a Sushi. Azonban mióta nyersen eszem, valahogy jobban ráveszem magam, hogy kipróbáljak új dolgokat is. Már most is sok új dolgot fogyasztok (búzafűlé, csírák, psyllium husk, idáig nem ettem ennyi magot sem, stb). Sok blogon láttam Sushit, olyan jól néznek ki, gondoltam itt az ideje, hogy kipróbáljam végre.
Hozzávaló:
- nori lap

Rízshez:
- karfiol
- kis fehér répa
- kis darab zeller

Feltét:
- paradicsom
- paprika
- lilahagyma
- uborka
- citromlé

Magtejföl:
- mandula
- víz
- só
- citromlé
- méz
- petrezselyemzöld
- fokhagyma

A rizshez valókat apritógépben összeaprítottam, majd rátettem a lapra.
Zöldségeket felkockáztam, ráraktam a rizsre, majd meglocsoltam citromlével.
Majd feltekertem.
Őszintén szólva nem ízlett a Sushi, nem ez lesz a kedvenc ételem. Még elhasználom azt a pár lapot, ami még van, aztán szerintem ennyi volt a Sushi és az én kapcsolatom. Kipróbálok még más variációkat is, de nem hinném, hogy azok ízleni fognak.

Hegyekben sétáltunk

3 megjegyzés
Ma a hegyek felé vettük az irányt a reggeli sétánkon. Pilisszentiván Európa Diplomás területén, a Duna-Ipoly Nemzeti Park egy részén tettük meg kirándulásunkat. Annyira szép ez a terület, és ezt látom az ablakomból is:) Nagyon örülök, hogy itt lakhatom:)
Ma sok képet csináltunk, csak néhányat teszek fel a blogra.
"Magas kő"
Kedvenc helyem:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...