2011. április 2.

25. nap a 811 szerint

Ma egész vidáman ébredtem, frissen, izomláz nélkül. Már nagyon vártam ezt a napot, ugyanis medvehagymát mentünk szedni, végre! Még sosem voltam szedni (vagyis de, még az egyik osztálykiránduláson Pénzesgyörgy mellett, amit el is raktunk üvegekben ledarálva, jó sósan. Amikor hazahoztam, és megkóstolta anyukám, kiöntötte, annyira borzalmassan sós volt...). De ez már jó régen volt.

Ma a következőket ettem:

Reggeli: (9 órakor)
- 5 narancs

Ebéd: (2 órakor)
- 2 banán

Vcsora: (4 órakor)
- Szamóca paradicsomsalátája zöldekkel

A mai paradicsomsaláta sajnos nem ízlett, mert nem volt olyan lédús a paradicsom, és olyan semmilyen íze volt. Ezért muszáj volt este valami édeset ennem: volt itthon palacsinta, így abból ettem...

Az elmúlt néhány napban amint olvashattátok, ettem főtt ételt, ami az újabb mélypontomnak köszönhető. Nagyon éhes voltam mindig, és gyenge, hogy engedtem a csábításnak. Na ennek köszönhetően sajnos olyan dolgokat veszek észre magamon, amit már szeretnék nagyon elfelejteni. Vagyis előjöttek az allergiás tünetek: szemviszketés, piros szemek amikor reggel felébredek, orrfújás. Újra be van gyulladva a középfülem, ami már kb fél éve gyulladt, és csak azért sem akar elmúlni. De most, hogy csinálom ezt a 811-et, elmúlt. Erre most megint előjött.
Tegnap, amikor megettem a főtt tojást, nagyon elkezdett viszketni a szemem. A melegszendvics, palacsinta után olyan volt a gyomrom, mintha egy nagy gombóc lenne.
Pedig idáig semmi bajom sem volt ezektől a dolgoktól, akkor most miért??
Tanulság: nem szabad elgyengülnöm, hanem igenis ki kell tartanom amellett, ami mellett elhatároztam magam, mert ha ilyen jól érzem magam tőle, akkor miért akarom elrontani ilyen hülyeségekkel? Csak magamnak ártok vele, senki másnak.

Nem szeretnék semmit sem elhalgatni előletek, ezért írok le mindent. Mert tulajdonképpen ez egy napló, amit most egyenlőre 40 napig csinálok. Ha elhalgatnám előletek ezeket a kilengéseket, akkor nem lenne hiteles (meg amúgy sem gondolnám, hogy bárki elhinné nekem: végigcsináltam tiszteséggel a 40 napot). Ez így jó, így lesz tanulságos nekem is a későbbiekben. Minden kezdet nehéz, ezzel biztatom magam.

Szamóca bejegyzése a 25. napról -ITT- olvasható.

6 megjegyzés:

Szamóca írta...

Én is ilyen mélyponton vagyok most ismét, ahogy te is. Megint együtt szenvedünk. :-)
Én is küzdök a főttekkel és az újra megjelenő régi tünetekkel, de bizony minden kezdet nehéz. Hirtelen, gyors váltással akartunk átállni és úgy látom, ez így nem megy. Már az egész napi gyümölcsözés is nagy szó, még akkor is, ha utána este főtt étel van. Azt hiszem, ez még kell, aztán szép lassan, ahogy egyre több gyümölcs lesz tavasszal, leszokunk majd erről a napi egy főttről is szerintem.
Kitartást neked is! ;-)

Sophia írta...

Azért remélem minél előbb kilábalunk ebből a mélypontból...
Az a baj, hogy most pont holtszezon van! És ez eléggé megnehezíti a dolgunkat. De ki kell tartanunk, mert nemsokára teli lesz minden friss gyümölccsel és zöldséggel!
A főttről meg leszokunk.

Neked is kitartást!

Szamóca írta...

Leszokunk bizony, mint mások a dohányzásról. Elnyomjuk majd az utolsó sült krumplit... :-D

Tucsike írta...

Nem lehet, hogy csak keveset esztek a gyümölcsökből? Amit én láttam külföldi nyers gyümölcs evős oldalt, ott egy lány megmutatta mit eszik egy nap. Na az mennyiség, gyümölcsökből! Meg is keresem..
Itt is van: http://www.giveittomeraw.com/video/how-much-fruit-i-eat-in-a-day

Hátha.. én tippelek csak :)

Sophia írta...

Igen Tucsike, jól gondolod, hogy keveset eszünk gyümölcsökből. Nálam az a baj, hogy nem tudok annyit enni, másrészt meg sokkal könnyebb lesz a helyzetünk, ha már több fajta gyümölcs lesz.

Köszi szépen a videót, megnéztem! Hát tényleg jó sokat eszik egy nap!:) Talán majd mi is eljutunk eddig az állapotig:)

Szamóca írta...

Tucsike,
én is megnéztem a videót. Köszi.
Igen, tudom, hogy kevés gyümit eszünk, de nehéz megfelelő mennyiségű gyümölcsöt beszerezni és nehéz is annyit megenni. Hozzá kell szokni, mert nem egyszerű lenyomni az ötödik narancsot is, amikor az embernek már a fülén jön ki a banán, narancs, alma. Meg kell szokni, hogy ilyenekből áll a napi étrend és aztán majd lehet növelni a mennyiséget.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...