2011. április 3.

Medvehagymás uborka saláta

Úgy terveztem, hogy ma vacsorára uborkasalátát készítek magamnak. Azonban szombaton szedtünk jó sok medvehagymát, ezért ezt is bele akartam csempészti a salátába. Aztán jött az ötlet, mi lenne, ha almából csinálnék az uborkára és a medvehagymára egy öntetet? Íme a recept:


Hozzávaló:
- 1 alma
- fél kigyóuborka
- 12 medvehagyma levél

A medvehagyma leveleket, a kigyóuborka nagy részét és egy fél almát felkockáztam, majd egy tálba tettem, és jól összekevertem őket. Az alma másik felét egy kis darab uborkával kevés vízzel jól összeturmixoltam, majd ráöntöttem a felkockázott darabokra. Jól összekevertem az öntettel is, és már fogyasztható is. Az elkészítési idő: kb. 5 perc.









Uborka és alma együtt??? Igen, nekem is eszembe jutott, de szerencsére gyorsan cselekedtem, még mielőtt átgondoltam volna ezt a dolgot. Mert nagyon jó lett!!! Tulajdonképpen azért megy össze, mert az alma egy savas gyümölcs, ráadásul mindenhez megy, az uborka pedig egy zöldséggyümölcs, vagy ha jobban tetszik botanikai értelemben gyümölcs, vagyis a gyümölcsökkel fogyasztható együtt. Szóval ételtársítás szempontjából teljes mértékben megfelelő. Az már más kérdés, hogy a medvehagyma zöldség (hagymafélék családjába tartozik), vagyis elvileg nem keverhettem volna bele, de zöld levél, gondoltam nem lesz bajom tőle. Nem is lett. Először egy kicsit fura volt, de aztán ízlett.


Megjegyzésem: mehetett volna bele még több alma, fele-fele arányban az uborkával, mert így egy kicsit hangsúlyban volt az uborka.

Tipp: szerintem lehet csíkokra vágva is elkészíteni, nem csak kockázva.

2 megjegyzés:

MJ írta...

Ezt én is nagyon szeretem. Néha szelünk bele zsenge cukkinit is.

Sophia írta...

Jó ötlet a cukkini, legközelebb az is kerül majd bele:) Köszi a tippet!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...