Az egyik rebarbara bokrunk |
A fogyasztható levélnyél |
Hozzávaló:
- 2 rebarbaranyél
- 2 narancs
- szerecsendió
- 2 tk. méz
A rebarbarát és a narancsot meghámoztam. Egy rebarbarát és egy narancsot krémesre turmixoltam a mézzel és egy kevés reszelt szerecsendióval. A másik rebarbarát és narancsot pedig kockákra vágtam. A krémet kiöntöttem egy tányérra, és beleszórtam a felkockázott darabokat.
Nyersen sokkal finomabb és intenzívebb az íze. Először méz nélkül próbáltam ki, de úgy nagyon fanyarnak találtam. Ha sztíviával készítjük el, akkor egy igen kalóriaszegény édességet kapunk, ami kíváló fogyokúrához vagy böjthöz.
Ez az édesség nem felel meg a 811-nek, mert édesítőszert és fűszert is tartalmaz.
Ajánlom mindenkinek, hogy kóstolja meg ezt a kíváló növényt. Bár fanyar ízét nem mindenki szereti, édesítőszerekkel lehet élvezetesebbé tenni fogyasztását. Nem szabad sokat és minden nap enni a rebarbarát.
Csak röviden az Ünnepről: csináltam magamnak salátát, amit krumplival ettem vasárnap ebédre. Hétfőt mindig a rokonsággal töltjük vidéken, ahol nem éppen zsírszegényen főznek. de sikerült megúsznom az evést, így csak gyümölcsöket ettem aznap. Maga az Ünnep kellemesen telt, sok nevetéssel és játékkal.
1 megjegyzés:
Nagyon jó íze lehet. Én csak egyszer ettem életemben rebarbarát még kislány koromban. Barátnőm anyukája csinált rebarbarás pitét, és nagyon ízlett. Még nem láttam sosem zöldségesnél, de most jobban körülnézek majd. Én vetni fogok magokat, talán valamikor majd kikel és ehetem a friss biot. :)
Megjegyzés küldése