2011. március 18.

10. nap a 811 szerint

A mai napom a 811 szerint elég rosszul sikerült. Igazából nem is ezt a címet kéne adnom, mert semmi köze nem volt hozzá. Amint írtam, tegnap eléggé kavargott a pocim, ezért ma elhatároztam, hogy tartok egy lénapot, tisztulásként. Hát nem lett belőle semmi.

Reggel leföztem magamnak 1 liter cickafarkfű-palástfű teakeveréket, amit a délelőtt folyamán szép lassan megittam. Közben éhes lettem, akkor ettem egy banánt.


Ebédre főztem magamnak krumplit, azt ettem pritamin paprikával, uborkával, hagymával. Aztán délután össze-vissza ettem mindent, föleg nassolnivalót. Még akkor is ettem, amikor nem voltam éhes. Abszolút nem érdekelt, hogy nem tartom be a 811-et. Sőt úgy éreztem, nincs értelme ennek az egésznek, csak szenvedek, nem eszem eleget, stb. érzés fogott el. Nem azt mondom, hogy fel akartam adni a dolgot, csak ma valahogy nagyon messze jártam az egésztől.

Elég rosszul aludtam, ma folytatódott a pocim kavargása is, amihez jócskán hozzájárultam ma ezzel az össze-visszasággal. Elég ideges és ingerült voltam ma, többször is felment bennem a pumpa teljesen apró dolgokon. Ma jobb volt elkerülni engem:)
Aztán estefelé egyre nyugodtabb lettem.

Szerencsére este elmentünk komolyzenei koncertre, ahol egy kicsit kikapcsoltam az agyam. Mozart és Beethovem dallamain új erőre kaptam: koncert végére tudtam, nem szabad feladnom, folytatnom kell. Magam miatt is, miattatok is, Szamóca miatt is. Megígértem, hogy ezt a 40 napot végig csinálom, akkor nem szabad már az első pár napban feladnom. Egy hullámvölgyben vagyok most, de ahogy Szamóca fogalmazott: ennél már csak jobb lehet!
Életem során már többször is előfordult az, hogy ha rossz hangulatban voltam, vagy nagyon ideges, akkor elég volt feltennem valami szép zenét, és egyszerre minden megoldódott. Ezt a módszert mindenkinek ajánlom.

Remélem holnaptól már csak pozítiv beszámolókat lehet tőlem olvasni:)
Szamóca bejegyzése a 10. napról -ITT- olvasható.

2 megjegyzés:

Szamóca írta...

Jó olvasni, hogy ugyanott tartunk és ugyanúgy szenvedünk. De együtt ez is könnyebb.
Reméljük, tényleg már csak jobb lesz! ;-)

Makay Anikó írta...

Amikor az ember megváltoztatja az étrendjét, és a szervezet kidobálhatja magából a régi dolgait, akkor sokszor érzelmileg is felkavarodik bennünk minden meg nem oldott dolog.
Hogy az átmenet minél zökkenőmentesebb legyen, azért javasolják a fokozatos áttérést.
Van aki, inkább abban hisz, hogy minél hamarabb legyen túl rajta.
Bármelyik is az utat, a megoldatlan "ügyeidet" ki nem kerülheted.
Talán ez segít elfogadni a zűrzavart.
Aztán majd letisztul.
Hajrá!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...