2011. március 29.

21. nap a 811 szerint

Ma megint olyan nehezen ébredtem, mint tegnap. Az óraátállítás lenne az oka? Ennyire megzavart volna? Fogalmam sincs, mindenesetre nagyon nem örülök neki.

Egy hirtelen ötletnek köszönhetően elhatároztam, ma lénapot tartok. Illetve víznapot. Azonban dél tájban nagyon megkívántam a narancsot, ezért a mai napon csak narancsot ettem és rengeteg vizet ittam. Nagyon jól esett a lédús gyümölcs egész nap, nem is hiányzott más.
Bár lehet azt kérdezni, 811 mellett minek lénapot tartani? Én mégis úgy érzem, még nagyon nem tiszta a szervezetem, ahhoz még sok idő kell. Megoszlanak a vélemények arról, valóban szükséges-e léböjtöt tartani 811 mellett? Én úgy gondolom, ha valaki már 3-4 éve 100%-ban betartja a 811-et, nem szükséges, de én csak pár napja kezdtem el csinálni.

Nem számoltam, hány narancsot ettem ma, és azt sem, hány liter vizet ittam meg. Szerintem nem is fontos. Lényeg, hogy jól éreztem magam, és nem kívántam mást.

És akkor most jöjjön néhány információ a könyvből:

Dr. Graham szerint a napi kalóriabevitelnek a következőképpen kell kinéznie:
- 90-97% édes és nem édes gyümölcsök
- 2-6% zsenge, leveles zöldségek és zeller
- 0-8% minden más (egyéb zöldségek: pl. képoszta, brokkoli, karfiol, valamint zsíros gyümölcsök, diófélék, olajos magvak)


A napi menünek általában így kellene kinéznie:
- reggelire lédús gyümölcs
- ebédre édesebb gyümölcs
- vacsorára pedig először savas gyümölcs, majd utána egy nagy tál zöldségalapú saláta.

2 megjegyzés:

Sütő Mónika írta...

Szia Sophia!

Szerintem az óraátállítás lehet a háttérben ,mert még én se bírtam áttérni. Én is gondolkodom 1 víz vagy lé napon, heti egyet jó lenne bevezetni.

Sophia írta...

Igen, valószínű az óraátállítás az oka. Csak az a fura, hogy ezidáig semmi bajom sem volt az átállással...

Jó dolog a lénap heti egyszer, vagy legalábbis egy gyümölcsnap... szokták ajánlani

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...