2011. március 31.

23. nap a 811 szerint

4 megjegyzés
Ma nem volt valami vidám a reggelem. Hasmenésre ébredtem, ami valószinűleg a kenyértől volt, de azt sem zártam ki, hogy a tökmagos pástétomtól... Már este is nagyon szomjasztam, de reggelre méginkább. Szinte követelte a szervezetem a vizet és a narancsot! 5 narancsot szerettem volna megenni, de csak 3 ment reggel.

Ma a következőket ettem:

Reggeli: (8 órakor)
- 3 narancs

- 2 narancs fél 11-kor

Ebéd: (fél 1 és 2 között)
- 5 banán

Megint nagyon éhes voltam délben, ezért ettem meg 5 banánt. Délután amikor hazaértem, elhatároztam, csinálok magamnak vacsira waldorf salátát. Ez a gondolat azonban nem tartott sokáig, mert inkább csináltam magamnak melegszendvicset, mert úgy éreztem, nem laknék jól most a salátától. Pedig tegnap megfogadtam, hogy ha ilyen hatást vált ki nálam a kenyér, akkor nem fogok egy darabog enni. Hát vacsoráig tartott ez a dolog.

Úgy érzem, hogy most egy újabb mélyponthoz érkeztem. Vergődöm, kapálozom jobbra-balra, és nem találom a kiutat. Borzalmas éhség tör rám délben és délután. Érdekes most délelőttönként annyira nem vagyok éhes. Azt mondták nekem, hogy a harmadik és negyedik hét lesz a legrosszabb, mert akkor kivánja meg nagyon az ember a főtt-sült dolgokat. De én nem gondoltam ezt komolyan, reménykedtem benne, hogy nálam nem így lesz. De így lett! Igyekszem olyan dolgokat enni, ami annyira nem káros (egy fehér kenyér pont az, ha legalább csinálnék magamnak teljes kiörlésű tönkölylisztből kenyeret...). Nem tudom meddig fog ez tartani, de remélem minél előbb elmúlik!

Ma egy jó nagyot kirándultam Szamócával. Olyan helyeken jártunk, ahol eddig még soha. Felfedeztünk egy kis sziklás csúcsot, ami egyből a kedvencünk lett, sőt még Bundás (Szamóca kutyája) is megtalálta a kedvenc kis zugát:) A hegy nevét nem tudjuk, mert nem találtuk meg a térképen. Majd kitalálunk valami szép nevet neki:)

Teli volt az erdő ilyen szép virágokkal:

Szamóca bejegyzése a 23. napról -ITT- olvasható.

2011. március 30.

22. nap a 811 szerint

0 megjegyzés
Ma már egy kicsit könnyebb volt felkelnem, de még mindig nem az igazi. Aztán a szokásos lendűlettel telt a napom.

Ma a következőket ettem:

Reggeli: (8 órakor)
- 1 banán

- 2 alma fél 11-kor

Ebéd: (fél 1)
- kiwi leves (4 kiwi felkockázva, 1 alma és egy marék rukkola kevés vízzel összeturmixolva)

Vacsora: (7 órakor)
- saláta tökmagos pástétommal (magpástétom: 5 dkg fél napig áztatott tökmag, fél paprika, icipici só, víz összeturmixolva; saláta: fél paprika, 1 paradicsom, kis darab kigyóuborka 2 db retek felkockázva, 3 saláta levél, 1 marék rukkola.)

Mára csak egy banán maradt, hiába szerettem volna még többet enni, nem volt.
Be kell vallanom, ma egy kicsit bűnöztem... Délben a kiwi levestől még nem laktam jól, viszont narancshoz most nem volt kedvem, meg almához sem, más gyümölcs pedig nem volt itthon. Így ettem egy kis vajas kenyeret...
Aztán este megcsináltam magamnak ezt a salátát, de őszintén szólva nem ízlett. Ez a tökmagos valami nagyon nem illett a salátához, és nem is lett finom. Még nem sok magpástétomot csináltam, de idáig egyik sem ízlett... Most vagy nagyon béna vagyok, hogy nem tudom finomra megcsinálni, vagy tényleg muszáj megfűszerezni, hogy ehető legyen. Ez esetben akkor pedig nem illik a 811-be. Utána még mindig éhes voltam, úgyhogy megint ettem kenyeret...
De nagyon nem kellett volna. Estére olyan volt a pocim, mintha egy nagy csomó lenne... Nagyon elálmosodtam, és rossz érzésem volt.

Ma bicikliztünk Szamócával itt a dimbes-dombos környéken... sajnos egyenes út nem nagyon akad, ahol lehetne normálisan kerékpározni:) Kicsit napoztunk is, meg úgy jól elvoltunk. Szóval jó volt!

Szamóca bejegyzése a 22. napról -ITT- olvasható.

2011. március 29.

21. nap a 811 szerint

2 megjegyzés
Ma megint olyan nehezen ébredtem, mint tegnap. Az óraátállítás lenne az oka? Ennyire megzavart volna? Fogalmam sincs, mindenesetre nagyon nem örülök neki.

Egy hirtelen ötletnek köszönhetően elhatároztam, ma lénapot tartok. Illetve víznapot. Azonban dél tájban nagyon megkívántam a narancsot, ezért a mai napon csak narancsot ettem és rengeteg vizet ittam. Nagyon jól esett a lédús gyümölcs egész nap, nem is hiányzott más.
Bár lehet azt kérdezni, 811 mellett minek lénapot tartani? Én mégis úgy érzem, még nagyon nem tiszta a szervezetem, ahhoz még sok idő kell. Megoszlanak a vélemények arról, valóban szükséges-e léböjtöt tartani 811 mellett? Én úgy gondolom, ha valaki már 3-4 éve 100%-ban betartja a 811-et, nem szükséges, de én csak pár napja kezdtem el csinálni.

Nem számoltam, hány narancsot ettem ma, és azt sem, hány liter vizet ittam meg. Szerintem nem is fontos. Lényeg, hogy jól éreztem magam, és nem kívántam mást.

És akkor most jöjjön néhány információ a könyvből:

Dr. Graham szerint a napi kalóriabevitelnek a következőképpen kell kinéznie:
- 90-97% édes és nem édes gyümölcsök
- 2-6% zsenge, leveles zöldségek és zeller
- 0-8% minden más (egyéb zöldségek: pl. képoszta, brokkoli, karfiol, valamint zsíros gyümölcsök, diófélék, olajos magvak)


A napi menünek általában így kellene kinéznie:
- reggelire lédús gyümölcs
- ebédre édesebb gyümölcs
- vacsorára pedig először savas gyümölcs, majd utána egy nagy tál zöldségalapú saláta.

2011. március 28.

20. nap a 811 szerint

4 megjegyzés
Ma egy kicsit nehezebben keltem, mint szoktam általában, de aztán a szokásos tempoban telt a napom:) Ma van a 20. nap a 811 szerint, vagyis a 40 napos böjt felénél tartok éppen:) Olyan gyorsan eltelt ez a 20 nap, nem is gondoltam volna! Napról napra egyre könnyebb ezt csinálni, és egyre jobb!

Ma a következőket ettem:

Reggeli: (8 órakor)
- 3 banán

Ebéd: (fél 1)
- kiwi leves (3 kiwi, 1 alma, 5 saláta levél, víz)

- 3 narancs

Vacsora: (6 órakor)
- Szamóca paradicsomsalátája zöldekkel (3 paradicsom, egy marék rukkola, 4 saláta levél, kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma)

Úgy döntöttem, a 20. napon megjutalmazom magam ezzel az isteni paradicsomsalátával:) Azt hiszem nagyon jól tettem:)

Délután sokat dolgoztam a kertben, ástam meg ültettem mindenfélét. Remélem hamarosan finom friss zöldségeket ehetek a kertből:)
A főtt ételeket továbbra sem kívánom. Tényleg jó dolog ez, amit most csinálok. A hajam egyre szebb és egyre erősebb, a szám továbbra is mosolyra áll egész nap:)

Szamóca bejegyzése a 20. napról -ITT- olvasható.

Szamóca paradicsomsalátája zöldekkel

7 megjegyzés
Szamóca valamelyik nap feltette a Paradicsomsaláta zöldekkel receptet, mely nagyon megnyerte a tetszésemet. Elérkezett az idő, hogy én is elkészítsem magamnak. Egy kicsit azonban módosítottam a recepten az én ízlésemnek megfelelően.

Ha jól tudom, még nem említettem meg a blogon, hogy melyik a kedvenc zöldségem, gyümölcsöm. Gyümölcsök között első a cseresznye, őszibarack, eper minden mennyiségben. Zöldségek közül pedig a PARADICSOM! Igen, a szép piros, ízletes hazai paradicsom. És nem sokkal van lemaradva az összes hagymaféle (kívéve a lilahagymát, az valamiért nem jön be). Télen sajnos nem tudok paradicsomot enni, mert az összes íztelen. De most már lehet néha kapni egész jókat is.


Hozzávaló:
- 3 paradicsom
- 1 marék rukkola
- 4 saláta levél
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma

A rukkolát és a saláta leveleket megmostam, majd kisebb darabokra tépkedtem, és egy tálba tettem. A fokhagymát és a vöröshagymát megpucoltam, majd apró kockákra vágtam, és összekevertem a salátával. Végül a paradicsomokat is megmostam, felkockáztam, és összekevertem a többi hozzávalóval. Nem raktam bele sem sót, sem olajat.









Talán idáig ez volt a legfinomabb saláta, amit életemben ettem! A paradicsom-hagyma páros isteni, és nagyon jó volt hozzá a zöld is. Nem is kellett bele olaj meg só, mert az elvette volna csak az ízeket.
Ha megnő a kertben az újhagyma, akkor azzal fogom majd elkésziteni, vagy medvehagymával is kipróbálom... Szóval a lényeg: paradicsom és hagyma a legtökéletesebb páros:)


Paradicsom nem csak nálam az első, hanem a páromnál is:) Majdnem megette előlem, de nem hagyhattam, hiszen akkor nem lett volna vacsorám:D
Ajánlom mindenki figyelmébe!

2011. március 27.

19. nap a 811 szerint

0 megjegyzés
Teli lelkesedéssel, vidámsággal ébredtem ma is. Nagyon feldobott a tegnapi potluck, jó ilyen dolgokon részt venni:)

Ma a következőket ettem:

Reggeli: (9 órakor)
- 5 narancs

- 2 alma fél 11-kor

Ebéd: (fél 1)
- rukkolás alma leves (1 alma, 1 marék rukkola, kevés víz)
- 2 banán

Délután ismét öcsém meccsén szurkolhattam a csapatnak. Csak este értünk haza, amikor már nem akartam vacsorázni, meg nem is voltam éhes. Őszintén szólva lecsúszott néhány süti még délután, amitől eléggé tele voltam.
Na nem azért ettem sütit, mert újra megkívántam a főtt-sült dolgokat, csak egyszerűen volt egy gyenge pillanatom. De meg is bántam a dolgot, mert egy kicsit kavargott a pocim utána.

Délelőtt olyan éhes voltam, ezért ettem meg még 2 almát.
Egyre jobban érzem, hogy jó dolog az, amit csinálok. Már lassan 3 hete tart ez a diéta, és egyáltalán nem szenvedek, sőt!

Szamóca bejegyzése a 19. napról -ITT- olvasható.

Rukkolás alma leves

0 megjegyzés
Most szintén egy egyszerű levest osztok meg veletek, ami megfelel a 811-nek. Már jó pár napja csinálom ezt a diétát, és egyre inkább azt érzem, nem hiányoznak sem a fűszerek, sem a bonyolultabb dolgok. Minél egyszerűbb, annál nagyszerűbb:) Egyedül a só hiányzik néha, mert azt nagyon szerettem.


Hozzávaló:
- 1 alma
- 1 marék rukkola
- kevés víz

Az almát megmossuk, majd az egyik felét felkockázzuk, és a tányérba tesszük, a másik felét pedig a rukkolával és kevés vízzel krémes állagúra turmixoljuk. Ezt ráöntjük a felkockázott almára, összekeverjük, és már fogyasztható is. Elkészítési idő: kb. 5 perc.









Egy kicsit féltem, hogy a rukkolának intenzív íze lesz, ezért 10 percet vártam az elfogyasztásával. Meglepően finomra sikeredett, rukkola pont jó volt így. Szerintem nagyon összeillik az almával, nem is kell más gyümölcs hozzá.


Természetesen a mennyiséget lehet növelni. Nekem egy adagnak ez bőven elég volt. Szerintem érdemes kipróbálni! Aki nem bírja úgy a rukkola ízét, az tehet mellé még néhány saláta levelet is, és akkor kevésbé érezni a rukkolát.

Márciusi potluck beszámoló

1 megjegyzés
A márciusi potluck találkozóra 26-án szombaton került sor. Az összefoglaló megírását Szaffina vállalta el, mely a Szaffina fűszerkonyhája blogon olvasható -ITT-, receptekkel, sok-sok fényképpel.

Már nagyon nagyon vártam a találkozót, hiszem az előrejelzések szerint sokan megyünk, köztünk több blogíró is. Személyesen még nem találkoztam mindenkivel, ezért itt volt a lehetőség, hogy megismerkedjem velük is, ami már nagy vágyam volt.

Blogírók között jelen volt természetesen Gitta, aki Ákossal együtt szervezi a potluckokat.
Szaffina férjével, és néhány veszprémi lakossal együtt jött, és sok finomságot hoztak.
Móni már előzetesen feltette Nyers konyha blogjára, milyen finomságokkal készült erre a napra. Idáig csak képeken csodálhattuk, most meg is tudtuk kóstolni ételeit:)
Erika már volt olyan potluckon, amin én is, csak idáig nem sikerült megismerkednünk. Most megtettük:) Napkonyha blogján meg lehet nézni, milyen finomságokat hozott magával:)
Természetesen Szamóca sem hagyhatta ki a találkozót.
Jelen volt még Norka, Ági és Szilda is. Valamint Urbán Vali, aki sajnos csak néhány percet volt közöttünk.

Eljöttek olyanok is, akikkel már találkoztam korábbi potluckon vagy klubbon, de voltak számomra teljesen ismeretlenek is. Egy nagyon jó társaság gyűlt össze, sokat beszélgettünk, közben ettük a finomságokat. Teljesen feltöltött energiával, nagyon boldog voltam/vagyok, hogy részt vehettem ezen is. Jó olyan emberekkel együtt lenni, akiknek hasonló az érdeklödési körük. Sajnos nem sikerült mindenkivel beszélgetnem, olyanokkal sem, akikkel pedig nagyon szerettem volna... Na nem baj, majd legközelebb.

Én Almás golyókat vittem, Fanni barátnőm pedig isteni medvehagymakrémet:)

2011. március 26.

18. nap a 811 szerint

0 megjegyzés
Ma jó korán keltem (fél 6), mert nem bírtam már magammal, ugyanis nagyon vártam a mai potluckot Ákosnál. Mindenfélét csináltam reggel, el is felejtettem reggelizni, csak 10-kor jutott eszembe: hoppá, még nem is ettem ma semmit. Ez azért fura, mert idáig általában ennem kellett valamit reggel, mert különben nem éreztem jól magam (ez akkor volt még, amikor nem ettem nyersen). Azt mondtam mindig, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, anélkül sosem indultam el otthonról, bármilyen korán is kellett hozzá felkelnem.

Ma a következőket ettem:

Reggeli: (10 órakor)
- 5 narancs

Ebéd: (fél 1)
- kiwi leves (3 kiwi és fél alma felkockázva, fél alma 5 saláta levéllel és kevés vízzel összeturmixolva)

Vacsora kimaradt. Délután a potluckon ettem néhány finomságot. Mindenből csak egy keveset, mert nem akartam a pocimat összezavarni. Nagyon jól laktam, így este már nem vacsoráztam.

Potluck beszámoló -ITT- olvasható.

Szamóca bejegyzése a 18. napról -ITT- olvasható.

2011. március 25.

17. nap a 811 szerint

0 megjegyzés
Ma szinte kiugrottam az ágyból. Napról napra egyre kevesebb alvásra van szükségem, és estére sem fáradok el úgy, mint idáig. Sokkal hatékonyabban hasznosítom az időmet is. Jó dolgok ezek:)

Ma a következőket ettem és ittam:

Reggeli:
- 2 banán 7 órakor és 2 banán fél 9-kor

Ebéd: (1 órakor)
- 3 narancs
- kiwi leves (4 kiwi és fél alma felkockázva, fél alma és 5 saláta levél kevés vízzel összeturmixolva)

Vacsora: (6 órakor)
- szezámkrémmel töltött paradicsom (szezámkrém: 2 ek fél napig áztatott szezámmag, 1 étkezési paprika, 1 paradicsom belseje, 1 gerezd fokhagyma, pici só, kevés víz jól összeturmixolva. A krémet a paradicsomba töltöttem, 2 saláta levéllel, szeletelt kigyóuborkával és 2 retekkel ettem)

A kiwi levesen módosítottam: most nem turmixoltam a kiwit, hanem csak felkockáztam. Az almát turmixoltam össze a saláta levelekkel és kevés vízzel. Így ízletesebb volt.
A paradicsomba csak a szezámkrém felét tudtam betölteni, a maradékot majd holnap eszem meg.
Szándékosan nem fűszereztem a krémet. Sót sem akartam beletenni, de megkóstoltam, és elég kesernyésnek éreztem, ezért került bele egy pici só. Dr. Graham semmilyen fűszert és sót nem használ, ezért szerettem volna én is elkerülni.

Az idő gyönyörű volt ma is, így nem hagyhadtuk ki Szamócával a szokásos reggeli sétánkat. Péntekenként mindig több időt tudunk ráfordítani, ezért szoktunk ilyenkor nagyobb sétákat megtenni. Amikor legutóbb fenn jártunk a Nagyszénáson, akkor tél volt még, és olyan nagy köd, hogy 550 m magasan kb. 2 méterig láttunk el. Ezért elhatároztuk, hogy amikor napsütéses idő lesz, újra felmegyünk a csúcsra. Hát ennek ma jött el az ideje. Összesen 14 km-t kirándultam ezen a napom. Egész jól bírtam a felfelé menést, pedig elég hamar el szoktam fáradni. De ennek ma szinte semmi jele nem volt:)

Holnap potluck lesz Ákosnál és Gittánál. Természetesen én is ott leszek, már nagyon nagyon várom.

Szamóca bejegyzése a 17. napról -ITT- olvasható.

2011. március 24.

16. nap a 811 szerint

0 megjegyzés
Reggelre úgy fájt minden porcikám...jaj. Hát igen, elég rendesen megmozgattam magam tegnap, és jól el is fáradtam. Reggelre azonban frissen és üdén ébredtem, csak éppen fájt mindenem.

Ma a következőket ettem és ittam:

- búzafűlé reggel, fél dl mennyiségben

Reggeli: (8 órakor)
- kiwi saláta (5 kiwi és fél alma felkockázva, fél alma és 4 saláta levél kevés vízzel összeturmixolva)

- délelőtt ittam kb. 2 liter narancsos turmixot (5 narancs, 1 alma, fél citrom, 3 dl víz összeturmixolva)

Ebéd: (2 órakor)
- 3 banán

Vacsora: (fél 6)
- waldorf saláta

Reggel megint sétáltunk a tónál Szamócával. Bár alig bírtam menni még az elején, szép fokozatosan egyre jobban esett a séta. Összesen 8,2 km-t mentem. Mire hazaértem, már el is múlt az izomlázam.

Kora délutám megint álmos lettem, pont úgy, mint múlt csütörtökön. Estére azonban megint energikus lettem, emiatt elég nehezen aludtam el.

Kezdem egyre jobban érezni magam, úgy összességében. A legszembetűnőbb jel az, hogy szinte egész nap jó kedvem van és mosolygok. Egyre türelmesebb vagyok másokkal, most már nem húzom fel magam olyan apró dolgokon, mint idáig. A hajam kevésbé zsírosodik (idáig heti egyszer mostam hajat, most már elég csak másfél hetente!), és a fogaim sokkal fehérebbek. Szóval egyre biztosabb vagyok abban, hogy tényleg jó úton járok. Bár én idáig sem kételkedtem ebben a dologban:)

Szamóca bejegyzése a 16. napról -ITT- olvasható.

2011. március 23.

15. nap a 811 szerint

0 megjegyzés
Ma egy kicsit nehezebben keltem, mint az eddigi napokon, de ezt a fejfájásomnak tudom be. Tegnap edzésen összeütköztem az egyik csapattársammal, amit a fejem sínylett meg. Semmi komoly, hamar elmúlt.

Ma a következőket ettem és ittam:

- búzafűlé reggel, fél dl mennyiségben

Reggeli: (9 órakor)
- narancsos saláta (4 narancs és 1 alma felkockázva, 1 alma és 3 saláta levél kevés vízzel összeturmixolva)

Ebéd: (1 órakor)
- 3 banán

Vacsora: (fél 5)
- töltött paprika

A reggeli búzafűlé megint nagyon jól esett. Egy jó nagy lendületet ad minden nap.
Egész jó volt így a narancsos saláta, a saláta ízét egyáltalán nem lehet érezni. Sokkal jobban esik így, mintha turmixolva kéne meginnom.
Tegnapról maradt még töltelék, úgyhogy ma megint a töltött paprikát ettem sok zöldséggel.

Ma jó sokat mozogtam. Délután ástam a kertben, hogy végre tudjunk ültetni néhány dolgot. Este voltam megint zumbázni Szamócával, amit megint nagyon élveztem, csak egy baj van a zumbával: egyáltalán nem fáradok el tőle. Ma egy másik helyet néztünk meg. Sokkal jobb volt, mint ahova eddig jártam, de ez sem elég jó. Annyi energiám van, hogy kezdek megörülni. Oda és vissza is bicikliztünk. Hazafelé jó nagy kerülővel jöttem, hogy kellően kifáradjak.
Este megint elkezdett fájni a fejem. Mire lefeküdtem, már nagyon nagyon fáradt voltam.

Szamóca bejegyzése a 15. napról -ITT- olvasható.

2011. március 22.

14. nap a 811 szerint

2 megjegyzés
A szokásos életkedvvel ébredtem ma is:) Azonban ma jött a nagy áttörés: egyáltalán nem kívántam meg ma a főtt ételeket. Sőt, a gyümölcsök után sóvárogtam egész nap:)
Az az igazság, hogy kezd megjönni az étvágyam. Napról napra többet bírok megenni, és egyre inkább kívánom a gyümölcsöket. Ami azt hiszem elég jó jel:)

Ma a következőket ettem és ittam:

- búzafűlé reggel, fél dl mennyiségben

Reggeli: (8 órakor)
- banánsaláta (2 banán, jó nagy marék madársaláta, 1 alma, víz)

10 órakor megettem még egy banánt.

Ebéd: (1 órakor)
- narancsos turmix, kb 3 liter (6 narancs, 2 alma, 1 citrom, kb 4 dl víz összeturmixolva)

Vacsora: (fél 5)
- töltött paprika (pritamin paprikába a következő dolgokat tettem összeturmixolva: 1 retek, fél paradicsom, kis darab kigyóuborka, negyed lilahagyma, 1 óráig áztatott sárga lenmag. Salátalevéllel, fél paradicsommal, pár szelet uborkával és negyed lilahagymával ettem a töltött paprikát.)

Hihetetlenül jól esett ma a búzafűlé!
Reggelire a tegnapi banánsaláta készült el azzal a módosítással, hogy most az almát összeturmixoltam a madársalátával kevés vízzel, és úgy került rá a felszeletelt banánra. Így is rendkivül finom lett!
Ebédre csináltam volna még waldorf salátát is, de ettől a narancsos turmixtól nagyon jól laktam. Elég sok lett így egyszerre, szép lassan iszogattam meg.
A vacsora azért volt ilyen korán, mert egyrészt már megéheztem, másrészt meg edzés előtt közvetlenül nem akartam enni, mert akkor nagyon nehezen tudok futni. Így maradt idő feldolgozni a vacsorát is a szervezetemnek:) Azt hittem, hogy így magába nem lesz olyan jó ez a töltött paprika, már felkészültem rá, hogy eszek hozzá pirítós kenyeret is. De végül nem kellett, egész jó volt így magában, zöldségekkel. Kicsit féltem, hogy fogom majd megenni a nyálkás lenmagot, de ezzel sem volt gond.

Edzéseket is egyre jobban bírom. Meg is jegyezték a csapattársaim, hogy én futok a legtöbbet:) Szóval jó ez így, remélem még jobb lesz majd idővel.
Én is kiváncsian várom a folytatást:)

Szamóca bejegyzése a 14. napról -ITT- olvasható.

2011. március 21.

13. nap a 811 szerint

0 megjegyzés
Újra így kell kezdenem: teli lendülettel és energiával ébredtem:) Frissen és mosolygósan. A nap is sütött, újra van kedvem kinnt a szabadban lenni:)
Azt hiszem ma egész jól alakult a napom a 811 szerint.

Lássuk, mit ettem és ittam ma:

- reggel búzafűlé, fél dl mennyiségben

Reggeli: (9 órakor)
- banánsaláta (2 banán, 1 alma, 1 marék madársaláta, víz)

Ebéd: (2 órakor)
- narancsos turmix (3 narancs, 1 alma kevés vízzel összeturmixolva)

- kiwi leves (3 kiwi, 2 alma, 1 marék madársaláta, víz)

Vacsora: (6 órakor)
- savanyúkáposzta
- napraforgómag

Nagyon lelkes vagyok:) Zöld turmix most néhány napig pihenni fog. Úgy oldom meg a zöld levelek fogyasztását, hogy megpróbálom minden ételbe becsempészni:) (lásd mai napon: banánsaláta, kiwi leves). Aztán majd meglátjuk, hogyan tovább. Bár abban igaza van Szamócának, hogy turmixolva jobban hasznosul a szervezetben, mert nem tudom kellően megrágni, viszont a levesbe turmixolva került. Erre majd figyelni fogok. (Pl. a banánsalátát lehet úgy is csinálni, hogy az almát összeturmixolom a zöld levéllel, és úgy öntöm rá a banánra. Holnap ki is próbálom.)

Elolvastam mostanában Victoria Boutenko: Nyers étel csodája c. könyvét. Reménykedtem benne, hogy segít megszerettetni velem a zöld turmixot, de őszintén szólva semmilyen hatást nem váltott ki belőlem a könyv. Van néhány recept is a könyvben, de azokat inkább ki sem próbálom. Elismerem, hogy tényleg kíváló, kísérleteken be is bizonyítja, amiket el is hiszek, csak egyszerűen nem bírok megbarátkozni vele. Biztos velem van a baj.

A házilag készült savanyúkáposzta nem tartozik bele a 811-be, de nagyon finom, és megkívántam. És inkább egyek savanyúkáposztát, mint valami főtt ételt.
Utána még éhes voltam, ezért ettem napraforgómagot is, sajnos nem áztattam be előtte (néha azért nem baj szerintem).

Igyekszem betartani ezeket a szabályokat is:
- 1 napon belül csupán 2-4 gyümölcsfaj fogyasztható
- 1 étkezésen belül nem szabad enni édes és savas gyümölcsöket
- magokat, olajos magokat csak utolsó étkezésként lehet enni

Szerettem volna ma futni, de azt sajnos nem tudtam, csak egy keveset sétálni. Egyre inkább érzem, hogy magamba folytom a sok energiámat, kényszerem van már a mozgásra. Na majd holnap edzésen kitombolom magam:)

Holnap vendég lesz Gitta az RTL Klub Reggeli című műsorban, aki tudja, nézze.

Szamóca bejegyzése a 13. napról -ITT- olvasható.

Kiwi leves, 2 változatban

3 megjegyzés
Szeretem az egyszerű, gyorsan elkészíthető nyers leveseket. Majdnem minden nap eszem ilyet. Mivel most 811-ezem, ezért föleg gyümölcslevesek készülnek, összetevői csupán gyümölcs + víz.

Megunhatatlan az almás-narancs levesem:), de most valami másra vágytam. Volt itthon kiwi, abból készítettem magamnak 5 perc alatt finom levest. Kétféleképpen is el lehet készíteni.

1. változat:


Hozzávaló:
- 3 kiwi
- 1 alma
- 5 saláta levél
- víz

A kiwiket megpucoltam, majd a fél almával együtt felkockáztam, és egy tányérba tettem. Az alma másik felét a saláta levelekkel és kevés vízzel krémesre turmixoltam. Végül ráöntöttem a felkockázott kiwikre és almára, jól összekevertem, és már fogyaszthattam is. Elkészítési idő: 5-10 perc.









Természetesen a mennyiséget lehet növelni, és más zöld levéllel is ki lehet próbálni. Egy egyszerű, de annál finomabb levest készíthetünk pillanatok alatt:)


2. változat:


Hozzávaló:
- 3 kiwi
- 2 alma
- 1 marék madársaláta
- víz

A kiwiket és az almákat meghámoztam. Egy kiwit és 1 almát felkockáztam, ezt a tányérba tettem. A másik almát és a 2 kiwit a madársalátával kevés vízzel összeturmixoltam, majd kiöntöttem a tányérra.









Ennél a második változatnál a kiwit is beleturmixoltam, de a magot nem vágtam ki előtte. Akit zavarnak a magok, az vagy vágja ki előtte, vagy készítse el az első változatot. Szerintem mindkettő nagyon finomra sikeredett.

Nem lett egy túl édes leves egyik változat sem (bár függ attól, hogy mennyire érett a kiwi és mennyire édes az alma), de ez egyáltalán nem baj. A levesbe is tettem egy kis zöldet, amitől egyáltalán nem lett rossz íze, sőt legközelebb többet is teszek bele.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...