2011. március 21.

Kiwi leves, 2 változatban

Szeretem az egyszerű, gyorsan elkészíthető nyers leveseket. Majdnem minden nap eszem ilyet. Mivel most 811-ezem, ezért föleg gyümölcslevesek készülnek, összetevői csupán gyümölcs + víz.

Megunhatatlan az almás-narancs levesem:), de most valami másra vágytam. Volt itthon kiwi, abból készítettem magamnak 5 perc alatt finom levest. Kétféleképpen is el lehet készíteni.

1. változat:


Hozzávaló:
- 3 kiwi
- 1 alma
- 5 saláta levél
- víz

A kiwiket megpucoltam, majd a fél almával együtt felkockáztam, és egy tányérba tettem. Az alma másik felét a saláta levelekkel és kevés vízzel krémesre turmixoltam. Végül ráöntöttem a felkockázott kiwikre és almára, jól összekevertem, és már fogyaszthattam is. Elkészítési idő: 5-10 perc.









Természetesen a mennyiséget lehet növelni, és más zöld levéllel is ki lehet próbálni. Egy egyszerű, de annál finomabb levest készíthetünk pillanatok alatt:)


2. változat:


Hozzávaló:
- 3 kiwi
- 2 alma
- 1 marék madársaláta
- víz

A kiwiket és az almákat meghámoztam. Egy kiwit és 1 almát felkockáztam, ezt a tányérba tettem. A másik almát és a 2 kiwit a madársalátával kevés vízzel összeturmixoltam, majd kiöntöttem a tányérra.









Ennél a második változatnál a kiwit is beleturmixoltam, de a magot nem vágtam ki előtte. Akit zavarnak a magok, az vagy vágja ki előtte, vagy készítse el az első változatot. Szerintem mindkettő nagyon finomra sikeredett.

Nem lett egy túl édes leves egyik változat sem (bár függ attól, hogy mennyire érett a kiwi és mennyire édes az alma), de ez egyáltalán nem baj. A levesbe is tettem egy kis zöldet, amitől egyáltalán nem lett rossz íze, sőt legközelebb többet is teszek bele.

3 megjegyzés:

MJ írta...

Figyelem, figyelem, csak tartalmilag nem igen tudok hozzászólni. Szurkolok neked ha már ennyire elszánt vagy. Azért hallgass a szervezeted, tested jelzéseire. Nem csap be.

Sophia írta...

Köszönöm MJ! Nagyon is érzem, hogy sokan szurkolnak nekünk. Még több energiát ad, és kitartást a továbbiakhoz.
Írok majd egy összefoglalót a 811-ről, hogy azok is tudják miről van szó, akik nem olvasták a könyvet.
Figyelek a testem jelzéseire. Egyre inkább azt mondja, jó úton járok:)

MJ írta...

Ok. Örülni fogok az összefoglalónak. Remek, ha jó utat jelez. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...