2011. március 2.

Szilvalekváros masnik

Aszalt gyümölcsökből még nem csináltam lekvárt, itt volt már az ideje, hogy ezt is kipróbáljam. Lassan vége van a télnek, most már nem szeretnék aszalt dolgokat enni, csakis friss, lédús gyümölcsöket. Ez a recept azért még belefér:)
Első lekváros ételemet szilvából készítettem el, ebédre. Hamar elkészült, mivel nagyon egyszerű recept. Ajánlom mindenkinek:)
Hozzávaló:
Tésztához:
- alma
- citromlé

Lekvárhoz:
- 1 marék aszalt szilva
- kk. psyllium husk
- víz

Almát megpucoltam, majd egy kis citromlé hozzáadásával jól összeturmixoltam, majd megaszaltam. Ez így egy palacsintatészta. Most direkt nem tettem hozzá vizet turmixolás közben.

Szilvalekvárhoz az aszalt szilvát vízbe beáztattam, majd amikor már puha volt a szilva, az áztatólevével együtt krémesre turmixoltam. Egy kis útifűmaghéjat is tettem bele, hogy krémesebb legyen.
A palacsintatésztából kis kockákat vágtam ki ollóval, majd egyik csücskénél késsel belevágtam, majd az átlós csücsköt átbújtattam rajta. Így ilyen kis masnik lettek.









A szilvalekvárt tejszinhabnyomóba tettem, majd megtöltöttem vele a kis masnikat.

Már írtam valamelyik bejegyzésnél, hogy nem szeretem a túl édes dolgokat. Ezért csináltam a palacsintatésztát csak almából, és nem mondjuk alma-banán keverékéből. A lekvárt sem éreztem annyira édesnek. Így teljesen meg vagyok elégedve magammal, mert bár édességről van szó, azért nem lett túl édes:)

5 megjegyzés:

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Jajj de guszták !

Névtelen írta...

Gyönyörűek!
Feltétlen ki fogom próbálni!

Nagy Szaffina írta...

Nekem a szilvalekvár a kedvencem! Aszaltból is, és az igazán frissből is! Utóbbiból jobban is szeretem...hát arra még várnunk kell.. Nagyon tetszenek a masnik!

Sütő Mónika írta...

Nagyon gusztusosra sikerültek, igazán egyedi ötlet, ügyes vagy!
Majd én is kipróbálom ezt a technikát:-)

Sophia írta...

Köszönöm lányok:)
Nagyon finom lett, és azért elég laktatós is, én nem tudtam olyan sokat enni belőle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...